Her gün soframızda! Hafızayı öldürüyor, alzaymıra zemin hazırlıyor

Alzaymır hastalığı hafızayı yavaş yavaş yok ediyor. Hareketsiz bir yaşam ve yanlış beslenme alzaymıra zemin hazırlıyor. Alzaymırı tetikleyen ve hafızayı öldüren besinler haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Alzaymır hastalığına yakalananların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle hareketsiz yaşam ve fast-food ürünler alzaymıra zemin hazırlıyor ve hafızayı yavaş yavaş öldürüyor. Peki, her gün soframızda yer alan o besinler hangileri... Gelin birlikte göz atalım...

YAĞ, TUZ VE ŞEKER HAFIZA DÜŞMANI

Şekeri hayatın her alanında azaltmak şart. Yağlı, tuzlu, kızarmış ve hazır yiyeceklerden uzak durup, zeytinyağı, balık, meyve ve sebze ağırlıklı olan Akdeniz diyeti ile beslenme yaşam tarzı hâline getirilmelidir. Çünkü yüksek kolesterol, kalp damarlarını tıkayarak beyin damarlarına zarar verir ve böylece Alzheimer riskini artırır. Bu sebeple sofrada kalp ve damar dostu besinlere yer açmak gerekir.

ALZAYMIRDAN KORUYAN BESİNLER

Balık, zeytinyağı, meyve ve sebzeler sofradan eksik olmamalı. Özellikle balık beyin fonksiyonlarını çalıştırır ve hafızayı kuvvetlendirir. Somon ve alabalık bunun için önerilir.

Bunların yanında biberiye unutkanlık gibi hafıza problemlerine iyi gelir.

Biberiye sinirleri yatıştırır.

Ceviz ve keten tohumu gibi besinler de omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olduğundan beynin üst düzeyde çalışmasını sağlar.

Meyveleri renge göre seçin! Mor beyne, kırmızı kansere şifa

Nefis kahvaltılık tarif: Diyet pankek! Kilo almak yok lezzet var