Her gün bir kutu kola içerseniz ne olur?

Kola asidik ve bol şekerli bir içecek. Kola obeziteyi tetikliyor. Peki her gün bir kutu kola içerseniz ne olur?

Çoğu insan kolanın besin değeri yüksek bir içecek olmadığını bilse de, her gün bir bardak kola içmenin sağlığı ne kadar etkilediğinden haberdar değildir.

Yemeklerin ve atıştırmalıkların yanında eşlik eden kola, her gün tüketildiğinde sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

GÜNDE 1 KUTU KOLA İÇERSENİZ NE OLUR?

Günde bir bardak kola içmek kısa vadede enerjinizin patlamasına (ve sonra düşmesine) neden olabilir ve midenizi ağrıtabilir.

"Göbek yağı tehlikeli olabilir ve kalp hastalığı, metabolik sendrom, Tip 2 diyabet ve meme kanseri olasılığını artırabilir. Uzun vadede, düzenli kola içme alışkanlığı sadece bu rahatsızlıkların olasılığını artırmakla kalmaz, aynı zamanda böbrek hastalığı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterole de neden olur."

Her gün kola içmek beyniniz için de iyi değildir. Uzmanlar, kola içmenin neden olabileceği yüksek kan şekeri seviyelerinin beyinde iltihaplanmaya yol açtığını söylüyor.

Peki diyet kola tercih ederek tüm bu sağlık sorunlarını atlayabilir misiniz?

Ne yazık ki, uzmanlar kolanın bağırsak, kalp ve beyin sorunlarına neden olabileceğinin altını çiziyor. Uzmanlar, yapay tatlandırıcıların en az şeker kadar tehlikeli olduğunu söylüyor.

Kolayı her gün içilen bir içecekten "bazen" içilen bir içeceğe dönüştürmek kolay değildir, ancak bu geçişi yapmak hem hemen hem de ileride sağlığınıza fayda sağlayacaktır.