Kuru inciri zeytinyağı ile tüketin! Her gün bir kaşıkla gelen şifa

Zeytinyağı ve incir içerdiği vitamin ve proteinlerle vücut direncini artıran iki besin. Peki, bu süper ikiliyi bir araya getirmeyi hiç düşündünüz mü? Kuru incir ve zeytinyağı karıştırılarak hazırlanan kür astıma ve birçok hastalığa şifa oluyor. İncir ve zeytinyağı kürünü günde iki kere tüketmek yetiyor. İşte mucize ikilinin bilinmeyen faydaları...

Kuru incir hücreleri yenilerken zeytinyağı kalbin şifası. Peki, kuru incirle zeytinyağı yan yana gelirse ne olur? Kuru incir ve zeytinyağı karıştırılarak hazırlanan kür birçok hastalığa şifa oluyor. Bitkisel tedavi uzmanları, bu kürün astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geldiğini belirtiyor.

KURU İNCİR ZEYTİNYAĞI KÜRÜNÜN FAYDALARI

Özellikle yaz aylarından sonbahara geçişle birlikte bağışıklık sistemi zayıflarken, zeytinyağlı incir kürü tüketmek güçlü antioksidan özelliğiyle vücudun direncini artırır.

Gribal enfeksiyonları önler

Sindirimi kolaylaştırır

A, E ve K gibi birçok vitamin açısından da zengin olan incirin, antioksidan kapasitesi, koyu renkli olanlarda çok daha yüksek miktarda bulunuyor.

2 adet orta boy incirde yaklaşık bir bardak sütteki kadar kalsiyum bulunuyor. Kalsiyum ve magnezyum içeriği sayesinde kemikleri besler.

Yapılan bilimsel çalışmalar, menopoz sonrası dönemde meyve içerikli yüksek lif tüketimi kadınlarda meme kanseri görülme riskinin daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.

İncir kürü, içeriğinde aynı zamanda bulundurduğu benzaldehit sayesinde kansere karşı koruyucu ve önleyici etki sağlar.

Zeytinyağlı incir, kan basıncının dengelenmesini sağlayan potasyum açısından zengin bir meyvedir.

Düzenli meyve ve sebze tüketemeyen, işlenmiş gıda ve et tüketimi yüksek kardiyak riskli kişilerde günlük sodyum tüketimi de artar ve potasyum eksikliği görülür.

Diyabet hastalığınız yoksa her gün bir kaşık incir kürü tüketmeniz kan basıncınızı da dengeleyerek kalbinizi korumaya destek olacaktır. Öte yandan vücutta kimyevi reaksiyonlar neticesinde oluşan veya dışarıdan alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getirerek, hücrelerin tahrip olmasını engelleyen antioksidan bakımından son derece zengin olan kuru incirin ayrıca vücutta üretilemeyen ve kolesterolün düşürülmesinde, özellikle kalp, beyin ve sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması açısından çok önemli bir yere sahip omega-3 ve omega-6 adlı yağ asitlerini içerdiği bilinmektedir.

Vücuda enerji ve güç sağlayan incir kürü; astım, öksürük ve soğuk algınlığı gibi durumlarda tedavi edici özellik taşıyor. Ayrıca kabızlığı gideren incir kürünün bağırsaklardan toksin maddelerinin atılmasına, kandaki kolesterol seviyesinin düşürülmesine faydalı olduğu da biliniyor.

İNCİR ZEYTİNYAĞI KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

250 gram kuru incir

1 litre zeytinyağı

Öncelikle incirleri yıkayın, süzün ve kuşbaşı olacak biçimde doğrayın. Zeytinyağlı kavanozun içine alın ve ağzını kapatın. Bu kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edin ve bu sürenin sonunda, sabah akşam olacak şekilde günde 2 kere tüketin.

Hindistanlıların sağlık sırrı, gece yatmadan önce mutlaka içiyorlar! İşte bağışıklığın ilacı