Her gün 1 kaşık yiyen hastaneye uğramıyor: Marketlerde gözden kaçan mucize: Akciğerleri temizliyor

Marketlerde gözden kaçırdığımız ama faydalı olan birçok ürün bulunuyor. Doğal vitamin deposu olduğu hâlde çoğu kişinin farkında bile olmadığı bu besin, bağışıklığı güçlendiriyor, akciğerleri temizliyor ve yorgunluğu azaltıyor. Uzmanlar, ''Her sabah bir kaşık yeter!'' diyor. İşte akciğerlere şifa o besin…

Mor Papatya

Market raflarında sessizce duran ama etkisi sayısız takviyeye bedel olan keçiboynuzu pekmezi, son dönemde yeniden popüler hâle geldi. Uzmanlara göre her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı tüketmek, vücudu adeta hastalıklara karşı kalkan gibi koruyor, akciğerleri temizliyor.

İçeriğinde bulunan yüksek orandaki kalsiyum, potasyum, magnezyum ve antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirirken, özellikle kış aylarında sık görülen grip, bronşit ve halsizlik gibi rahatsızlıkların önüne geçiyor.

Beslenme uzmanları, "Keçiboynuzu pekmezi artık sadece büyüklerimizin tavsiyesi değil, bilimsel olarak da desteklenen doğal bir şifa kaynağı" diyerek günlük tüketim alışkanlıklarına eklenmesini öneriyor.

AKCİĞERLERİ KORUYAN BESİN: KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ

Günlük hayatın temposu içinde, sağlıklı beslenme çoğu zaman ikinci plana atılıyor. Oysa market raflarında, neredeyse herkesin gözünden kaçan bir doğal şifa kaynağı var: Keçiboynuzu pekmezi. Uzmanlar, her sabah aç karnına bir kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketmenin, vücuda adeta zırh gibi bir koruma sağladığını söylüyor.

NEDEN BU KADAR FAYDALI?

Keçiboynuzu, içeriğindeki yüksek kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko sayesinde doğal bir multivitamin etkisi yaratıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Kansızlıkla savaşıyor.

Akciğerleri temizliyor, özellikle sigara içenlerde toksin atılımını hızlandırıyor.

Enerji veriyor, yorgunluğu azaltıyor.

Diyetisyenler, keçiboynuzu pekmezinin şeker oranına rağmen doğal enerji kaynağı olduğunu ve kontrollü tüketildiğinde kan şekerini dengede tuttuğunu belirtiyor.

BİLİM NE DİYOR?

Ankara Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre, keçiboynuzu özünün düzenli tüketimi kan değerlerini iyileştiriyor ve karaciğer fonksiyonlarını destekliyor.

Ayrıca doğal antioksidan bileşenleri sayesinde vücutta biriken ağır metalleri uzaklaştırdığı gözlemlenmiş.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NASIL TÜKETİLMELİ?

Uzman önerisi:

Sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi.

İsterseniz ılık suyla karıştırarak içebilirsin.

Çocuklar için 1 çay kaşığı yeterli.

Dikkat: Diyabet hastaları mutlaka doktora danışmalı. Fazla tüketim kan şekerini yükseltebilir.

MARKETLERDE NEDEN GÖZDEN KAÇIYOR?

Çoğu kişi keçiboynuzunu "eski usul" bir yiyecek olarak görüyor, oysa raflarda bulunan birçok markanın katkısız, saf keçiboynuzu pekmezi versiyonu bulunuyor. Fiyatı uygun, raf ömrü uzun, ama değeri hâlâ bilinmiyor.