Kahvaltıda her gün 1 kaşık yemek yetiyor! Etkisi inanılmaz

Kan yapan besinler özellikle kadınlar ve çocuklar için araştırılıyor. Uzmanlar kan yapan besinler için başta ciğeri önerse de birçok kişi ciğeri sevmiyor. Ciğeri sevmeyenler için kahvaltıda kan yapan bir diğer besin pekmez. Peki, günde bir kaşık pekmez neye iyi gelir? İşte sorunun yanıtı...

Kahvaltılık ürünler arasında olan pekmez en iyi kan yapan besinler arasında yer alıyor. Pekmezi bu şekilde sevmeyenler ekmekte, kekte veya yemek soslarında kullanabilir. Peki, her gün bir kaşık pekmez yemek neye iyi gelir? Kahvaltıda pekmeze yer açmanız için geçerli sebepler haberimizde...

KAN YAPAR

Dut ve üzüm pekmezi kan yapar. Hamileler için özellikle çok faydalıdır.

HAMİLELER İÇİN FAYDALI

Hamilelik sırasında her gün pekmez yemek bebeğin kemik oluşumu ve gücü için gerekli mineralleri sağlar. Adet döneminiz boyunca her gün pekmez almak, tükenmiş demir seviyenizi yenilemenize de yardımcı olabilir.

EKLEMLER VE KEMİKLER İÇİN MÜKEMMEL

Pekmez, kemiklerinizi sağlıklı ve güçlü tutmak için mükemmel olan demir, selenyum ve bakır içerir. Osteoporoz genellikle insanlar yaşlandıkça ortaya çıkar ve temel özelliklerinden biri kemik yoğunluğunun kaybıdır. Pekmezdeki manganez, bunun olmasını önlemek için mükemmeldir. Her gün üç çay kaşığı pekmez, ihtiyacınız olan manganezin yüzde 30'unu sağlayacaktır. Pekmezin şişmiş eklemleri de rahatlattığına dair kanıtlar var.

VİTAMİN DEPOSU DEPRESYONA İYİ GELİR

Melas, hormon üretimi gibi vücudunuzun metabolik süreçlerine değerli destek sağlayan suda çözünen besinler olan B1, B3, B5 ve B6 vitaminlerini içerir. B6 Vitamini, serotonin üretimini düzenler ve yakın tarihli bir araştırma makalesi , düşük B6 vitamini düzeylerinin depresyon semptomlarıyla ilişkili olduğu sonucuna varmıştır.

MİNERALLERLE DOLU

Basit bir çay kaşığı pekmezde bulunabilecek minerallerin listesi uzundur ve selenyum, kalsiyum, magnezyum, demir, manganez, potasyum ve bakır içerir. Bunların hepsi, hem fiziksel hem de zihinsel olarak iyi bir sağlığa büyük ölçüde katkıda bulunan temel ve güçlü besinlerdir.

ANTİOKSİDANDIR

Pekmezin anti-enflamatuar ve antioksidan doğası, onu nevralji ve romatizma gibi durumların iyileştirilmesine yardımcı olmak için mükemmel bir bileşen haline getirir ve siyah bant pekmezindeki bu özellikler şişliği, eklem iltihabını ve ağrıyı azaltarak artrit rahatsızlığını ve semptomlarını hafifletir.

CİLDE İYİ GELİR

Düzenli tüketilen pekmez ciltteki sivilce ve siyah noktaları azaltır.

HAFIZAYI KUVVETLENDİRİR

Doğal pekmez beyin fonksiyonlarına faydalıdır. Hafızayı ve zekayı çalıştırır.

İlaç gibi içecek! Sabahları mide ekşimesini yok ediyor