Her evde bulunuyor! Sinek ilacından daha etkili yöntem! Sivrisinekler bu kokuya dayanamıyor

Sinek kovucu spreyler her zaman yanımızda bulunmayabilir. Ancak yapılan araştırmalar sinekleri kovan bir kokuyu ispatladı. Peki sivrisinekler hangi kokulardan kaçıyor?

Sarımsak, lavanta, kahve telvesi... Sivrisinekler çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Peki sivrisinekleri en hızlı kaçıran formül ne?

SİVRİSİNEKLERİ KAÇIRAN FORMÜL

Sivrisinekler yaz aylarının en büyük belalarından biridir. Ancak sivrisineklerin hangi kokulardan nefret ettiğini bilmek, bu kan emici zararlılarla evde mücadelede size avantaj sağlar. Elbette ilaç kullanmak her zaman işe yarayan bir yol ama daha sağlıklı alternatifler de mevcut. Biberiye, insanların sevdiği ve sivrisineklerin nefret ettiği taze, bitkisel, odunsu bir kokuya sahiptir. Sivrisinekler için bu, uzak durmaları için bir uyarı işaretidir.

TERS YÖNE DOĞRU UÇARLAR

Sabahları taze demlenmiş kahvenin güçlü kokusunu sevebilirsiniz ama sivrisinekler bunu istemez. Kahve telvesinin kokusunu aldıklarında uzak duracaklardır. Daha önce demlenmiş-kullanılmış telveleri sağa sola bırakabilirsiniz. İnsanlar lavanta kokusuyla rahatlar. Kan emiciler ise bu kokuyu alınca ters yöne doğru uçar. Kedi nanesi, sivrisinekleri kovmak için güçlü bir araçtır. Sarımsak dişlerini kesip açıkta bırakırsanız, onlara da engel olursunuz. Kokusu size de rahatsız ediyorsa okaliptüs ve nane gibi alternatifleriniz de bulunuyor.