Her evde bulunuyor: Sindirim sorununa birebir! Şifa deposu o baharat

Sindirim rahatsızlığı birçok insanı endişelendirir. Bu nedenle söz konusu rahatsızlıkla karşılaşan pek çok insan, çeşitli yöntemleri deneyerek bu sorunu aşmaya çalışabiliyor. Ayrıca bu noktada bir baharat ön plana çıkabiliyor. İşte adeta şifa deposu gibi görülebilen, sindirim sorununa faydalı o baharat…

Sindirim sistemi sorunu birçok insanı rahatsız eder. Çünkü hayat standartlarını düşürebilir. Ayrıca bu sorun, günümüzde olduğu gibi geçmiş yıllarda da pek çok insanın adeta derdi gibi görülebiliyordu.

Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden sindirim sorununa adeta birebir olan bir baharat önerisinde bulundu. Söz konusu baharat, sindirim sisteminin yanı sıra hafıza problemi dahil olmak üzere pek çok farklı soruna çözüm olabiliyor. Bu nedenle şifa deposu gibi görülebiliyor.

Peki, İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği o baharat nedir?

İBN-İ SİNA'DAN SİNDİRİME FAYDALI BAHARAT ÖNERİSİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden zencefil tavsiyesinde bulundu. Çünkü hemen her evde bulunabilen zencefil, sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte zencefilin faydalarından bazıları şu şekilde;

Sindirim hareketlerini hızlandırıcı etkisi sayesinde, kabızlık problemine karşı faydalı olabilir.

Sindirim enzimleri üzerinde olumlu etkilere sahip olarak bilinir.

Mide ağrısına karşı faydalı olabilir.

Sindirim sisteminin kolaylaşmasında yardımcı olabilir.

İbn-i Sina'nın da önerdiği zencefil, hafıza sağlığına yararlı olabilir.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin, uzman bir doktora danışarak zencefili tercih etmeleri gerekir.

Sırrı ortaya çıktı! Ayakkabı kokusunu önlemenin 2 basit yolu