Her evde bulunuyor: Diş ağrısını hafifletiyor! Basit ve etkili çözüm

Diş ağrısı rahatsızlığı ile karşılaşan birçok insan, direkt olarak doktora gitmek yerine bazı çözüm arayışlarına girebiliyor. Bu noktada tercih edilecek bir baharat, diş ağrısının hafifletilmesinde basit ve etkili bir şekilde çözüm olabiliyor. Üstelik adeta her evde bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Diş ağrısı birçok insanda görülebilen sağlık rahatsızlıkları arasında işaret edilebiliyor. Ayrıca şiddetli bir ağrı, katlanılamaz hale gelebiliyor. Bu noktada uzman bir doktora başvurulması da tavsiye ediliyor.

Öte yandan diş ağrısının şiddetini hafifletme konusunda basit ve etkili bir şekilde çözüm olabilen bir baharat da bulunuyor. Ayrıca söz konusu baharat adeta her evde bulunuyor.

DİŞ AĞRISINI HAFİFLETEBİLİYOR: KARANFİL

Diş problemi yaşanmaması için düzenli şekilde diş bakımı yapılması öneriliyor. Ancak her ortamda diş fırçalamak pek mümkün olmuyor. Böyle zamanlarda, karanfil kullanımı tavsiye ediliyor. Çünkü karanfil, diş çürüklerine sebep olan bakterilerin ölmesinde yardımcı olabiliyor.

Öte yandan karanfil hem ağız kokusunun önlenmesinde hem de diş ağrısının hafifletilmesinde yardımcı olabiliyor. Bu sebeple diş ağrısına karşı karanfil kullanımı basit ve etkili çözüm olabiliyor.

Karanfil; ağızdaki mikroplardan kurtulmaya, diş ağrısını azaltmaya ve uyuşmaya faydalı olabiliyor. Tüm bunların sonucunda ise, diş ağrısında geçici bir rahatlama sağlayabiliyor.

Not: Şiddetli bir diş ağrısı bulunuyorsa, uzman bir doktora başvurulması önerilir. Öte yandan alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak karanfil kullanımını tercih etmeleri tavsiye edilir.

Canan Karatay önerdi: Faydaları saymakla bitmiyor! Günde 2 bardak tüketin...