Her evde bulunuyor: Çamaşır suyu lekesini tarihe karıştırıyor! Oysa çözümü bu kadar basitmiş

Çamaşır suyu lekesi pek çok insan tarafından istenmeyen lekeler arasında gösterilebiliyor. Çünkü kıyafetlere geldiğinde çıkmayacağı düşünülebiliyor. Çıksa bile fazlaca uğraştıracağı tahmin ediliyor. Öte yandan çamaşır suyu lekesini adeta tarihe karıştıran bazı yöntemler, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Çamaşır suyu lekesini çıkartmanın yöntemleri birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü temizlikte etkili olabilen çamaşır suyu, hiç istenmese de kıyafetlere gelebiliyor. Ayrıca bu durumla karşılaşan birçok insan, pratik yöntemleri araştırabiliyor.

Öte yandan her evde bulunan bazı malzemeler sayesinde, çamaşır suyu lekesini adeta tarihe karıştırmak mümkün olabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemler, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİNİ ADETA TARİHE KARIŞTIRIYOR

Çamaşır suyu lekesini çıkartmanın birçok farkı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim çamaşır suyu lekesini çıkartmanın, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen yöntemlerinden ikisi şu şekilde, karbonat yöntemi ve yoğurt yöntemi.

Karbonat Yöntemi: Çamaşır suyu lekesini karbonat ile çıkartmak mümkün olabiliyor. Bu yöntemde bir kaba su ve karbonat koyularak karıştırılır. Yoğun bir kıvama geldiğinde, çamaşır suyu lekesinin üzerine sürülür. Bir süre beklettikten sonra fırça ile çitilenir. Bu sayede çamaşır suyu lekesinin çıktığı görülebilir.

Yoğurt Yöntemi: Herkesin evinde bulunabilen yoğurt ile çamaşır suyunun bıraktığı leke çıkartılabilir. Bu yöntemde lekeli kısımların üzerine yoğurt dökülerek bekletilir. Ortalama 30 dakika bekletildikten sonra normal bir şekilde yıkanır. Bu sayede lekenin azaldığı görülebilir.

Dikkat: Kıyafetlerin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle mevcut kıyafetlere yukarıdaki yöntemler zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.

Uyuyamayanlar dikkat: Derin uykunun sırrı ortaya çıktı!