Her derde deva! Kuran-ı Kerim'de adı geçen 10 şifalı besin

Kuran- Kerim'de geçen meyve ve sebzelerin şifaları saymakla bitmiyor. Kuran-ı Kerim'de isimleri geçen meyveler. Peki, Kuran-ı Kerim'de ismi geçen meyvelerin faydaları neler? Kuran-ı Kerim'de şifalı meyveler hangi ayetlerde geçiyor? İşte 10 şifalı besin...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kuran-ı Kerim'de adı geçen meyveler merak ediliyor. İnci, bal, süt... Peki, Kuran-ı Kerim'de ismi geçen meyvelerin faydaları neler? Kuran-ı Kerim'de şifalı meyveler hangi ayetlerde geçiyor? Birçok hastalığa iyi gelen 10 şifalı besin haberimizde...

KURAN-I KERİM'DE ADI GEÇEN 10 ŞİFALI MEYVE VE SEBZELER

1-NAR (EN'AM, 99): Kışın sevilen meyvesi ve bereketin simgesi olan nar, bol miktarda C vitamini, polyphenol, demir, potasyum içerir tüm bunlar da özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücuttaki kolestrol ve şeker seviyelerini dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olurken, kalp sağlığının korunmasında da yardımcı olur.

2-HURMA (NAHL, 11): Hurma, tüketildiğinde DNA'nın yapısını ve vücudumuzdaki hücreleri yenileme özelliği olan meyvelerden bir tanesidir. Besin değeri oldukça yüksektir ve ayrıca protein, lif ve farklı yağlar başta olmak üzere 16 farklı mineral ve vitamin içermektedir. Hurma, içinde barındırdığı C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ve özellikle kanser hastalığına yakalanma riskini azaltan selenyum açısından da oldukça zengindir.

3-ACUR (BAKARA, 61): Acur vücudun enerjisini dengeler ve hazmı kolaylaştırır. Bununla birlikte besin değeri yüksek bir sebze olduğundan sizi tok tutmaya yarar. Düzenli olarak tüketmek kandaki zararlı maddeleri arındırır.

4-KİRAZ (VAKIA, 28-33): Kirazın çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bol miktarda A vitamini içerir ve baş ağrılarında 15-20 tane yenmesi anında ağrıyı yok eder. Ayrıca kiraz, potasyum, demir ve magnezyum açısından da zenginidir.

5-İNCİR (TİN, 1-3): İncir içerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde vücuda enerji verir. Bunun yanı sıra; sodyum, potasyum ve magnzeyum açısından çok zengindir. En az portakal kadar C vitamini içeren incir, aynı zamanda B3, B6, B2 ve K vitamini de içermektedir. Kalp sağlığını korur, tansiyonu dengeler, vücudu temizler, sindirim sistemine faydalıdır, kabızlığa iyi gelir, ağrıları azaltır, cilt hastalıklarında etkilidir.

6-SOĞAN (BAKARA, 61): Soğanın içerisinde bol miktarda C vitamini, B6, biyotin, krom, kalsiyum ve lif gibi insan sağlığı açısından oldukça faydalı maddeler bulunmaktadır. Ufak bir ayrıntı olarak, soğanın içerisinde bulunan alisin isminde bir madde, kesildiğinde gözlerinizin yaşarmasına neden olmaktadır.

7-BAL (NAHL, 69): Balın bilimsel süper güçleri arasında, tüm vücudumuzun sağlığına faydalı olmak başta gelmektedir. Bu doğal ve sağlıklı tatlandırıcı, çeşidine göre insan sağlığı için faydalı bir sürü besin değeri içermektedir.

8-SÜT (NAHL,65-66): Sütün faydalarını yazmaya kalksak en az bir yarım saatte okuyacağınız faydalar sıralanır. Kalsiyum kaynağından mı bahsedelim, cildi güzelleştirmesinden mi?

9-SARIMSAK (BAKARA, 61): Herkes sarımsağın güçlü bir antibiyotik olduğunu bilmektedir. Sarımsağın içerisinde bulunan dialil sülfit bileşikleri, campylobacter bakterileri yok olmasını sağlayarak bağışıklık sistemimizin daha güçlü olmasına neden olmaktadır.

10-ÜZÜM (BAKARA, 266): Üzüm bol miktarda protein ve lif içerir. Bunlarda vücudumuza enerji olarak döner. Üzüm ayrıca folatlar, niasin, riboflavin, tiamin gibi bileşenleri de içinde barındırır. İçindeki kalsiyumun da kemiklere faydası vardır.