Hem sağlıklı hem lezzetli zeytinyağlı kereviz mezesi tarifi

Ramazan ayında pek çok kişi mide hazımsızlığı sorunu yaşıyor. Zeytinyağlı kereviz mezesi tarifi ile iftarda yediğiniz yemeklerin sindirilmesini kolaylaştırabilirsiniz. İşte iftara özel hem sağlıklı hem lezzetli kereviz tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sena Parlar

Yapılışı kolay yemesi zevkli bir meze olan zeytinyağlı kereviz tarifi ile sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Üstelik kereviz Ramazan'da birçok kişinin hazımsızlığına da çare oluyor. İşte evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı kereviz mezesi tarifi...

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ MEZESİ MALZEMELER

1 adet kereviz

2 su bardağı süzme yoğurt

10 adet ceviz içi

2 adet sarımsak

2 çay kaşığı zeytinyağı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ MEZESİ YAPILIŞI

Kereviz mezesi tarifi için öncelikle 2 su bardağı yoğurdu genişçe bir kaba alın.

Kerevizi kabın içine rendeleyin. Üzerine 2 sarımsağı ufak ufak doğrayın. 10 adet ceviz içini ellerinizle ufalayarak karışıma ekleyin.

Tüm karışımı güzel bir şekilde 3-4 dakika karıştırın. Tabaklara servis ederken üzerine zeytin yağı gezdirin. Afiyet olsun.