Genellikle yemeklerde kullandığımız kabağı lezzetli bir atıştırmalığa dönüştürerek cips olarak tüketebileceğinizi biliyor muydunuz?
Düşük kalorili bir cips yapmak istiyorsanız bu kabak cipsi tarifini deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
2-3 adet kabak
Tuz ve sevdiğiniz baharatlar (kırmızı pul biber, kekik, nane...)
Yapılışı:
Kabakları ince ince dilimleyin. Kabak dilimlerini olabildiğince ince dilimlemek, cipslerin daha çıtır olmasını sağlar.
Tuz ve sevdiğiniz baharatlarla tatlandırıp 190 derecede 5 dakika kızartın, istediğiniz çıtırlığa göre süreyi artırabilirsiniz.
200 gramı sadece 35 kalori olan bu sağlıklı atıştırmalığı yanında yoğurtla gündüz saatlerinde, yoğurtsuz ise istediğiniz saatte tüketebilirsiniz.