Gelin pastası tarifi en pratik tatlılardan biri. Özellikle muhallebi sevenlerin damak zevkine göre olan gelin pastası kekle yapılan bir tatlı türü. Gelin pastası şerbeti, muhallebisi ve keki olmak üzere üç aşamadan yapılıyor. İkindi çayı yanına ya da yemekten sonra düşünebileceğiniz bir tatlı olan gelin pastasının yapılışı tarif defterinizin favorisi olabilir. İşte gelin pastası tarifi...
GELİN PASTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için;
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzerini süslemek için:
İsteğinize göre çilek gibi renkli meyveler, Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya fıstık olabilir.
GELİN PASTASI TARİFİ YAPILIŞI
Gelin pastası tarifini deneyince tarif defterinize not almak isteyeceksiniz. Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu, unu ekleyin ve tekrar karıştırın.
Dikdörtgen borcamı yağlayın ve kek hamurunu dökün ve 180 derece fırına sürün. Piştikten sonra çıkarın. Kürdan yardımı ile kontrol edin ve keki soğumaya bırakın.
Süt ve şekeri karıştırın kek tamamen soğuyunca üzerine dökün.
O sırada muhallebiyi hazırlayın. Krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Ilık hale geldikten sonra ocaktan alın ve krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpın. Karışımın ardından kekin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Gelin pastası hazır, afiyet olsun...