Hem mideyi koruyor hem bağışıklığı güçlendiriyor! İşte yemeklerin doğal ilacı

Tükettiğiniz besinlerle hem bağışıklığınızı güçlendirebilir hem de midenizi koruyabilirsiniz. Böyle bir besin var mı demeyin. Doğal ilaç niteliğinde olan bamya tohumu bin derde şifa oluyor. Peki, bamya tohumu nasıl tüketilir? İşte bamya tohumunun faydalarından tüketimine kadar merak edilenler...

Pandemi sürecinde hem mideyi koruyan hem de bağışıklığı güçlendiren besinler merak konusu oldu. Çünkü birçok insan midesi yüzünden her besini ya da yemeği tüketemiyor. Günlük beslenme rutininize ekleyeceğiniz bamya tohumu ile hem bağışıklığınızı güçlendirmeniz hem de kabızlık sorunundan korunmanız mümkün. İşte bamya tohumunun faydaları ve nasıl tüketilmesi gerektiği...

Bamya tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Potasyum, B, C ve K vitamini, kalsiyum, demir ve folik asit bakımından oldukça zengin olan bamya tohumu lif içeriği yüksek besinler arasında yer alıyor.

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Diyet yapanların da dostu olan bamya tohumu uzun süre tok tutar.

Mideyi korur, kabızlık sorununa iyi gelir.

Gün içinde çok çabuk yoruluyorsanız bamya tohumundan yardım alabilirsiniz. Çünkü bu besin vücuda enerji verir ve halsizlikten kurtarır.

Kan şekerini düşürür ve vücudun kan şekeri oranını düzenler.

Bamya tohumu göz için de faydalıdır.

Bamya tohumu bronşit hastalığına iyi gelen doğal ilaçtır. Bamya tohumunu bronşit tedavisinde kahve şeklinde tüketerek kullanabilirsiniz. Bamya tohumları kahve çekirdeği gibi kavrulur ve çekilir. Bu toz şekersiz kahve hazırlanır gibi yapılır ve içilir.

Kolon kanseri riskini azaltır.

Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bamya tohumu, eklem ağrıları ve kireçlenme gibi sorunlara da iyi gelir.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumunu kaynatıp, suyunu içebilirsiniz.

Et ve sebze yemeklerinize bamya tohumu ekleyebilirsiniz.