Hem kolay hem nefis ara sıcak yoğurtlu kabak mücver tarifi

Yoğurtlu kabak mücver tarifi sevilen ara sıcak lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, yoğurtlu kabak mücver nasıl yapılır? İşte en kolay ara sıcak tarifi...

Yoğurtlu kabak mücver tarifi hem kolay hem doyurucu bir lezzet. Yemekten önce misafirlerinize kolayca ikram edebileceğiniz ara sıcak olan yoğurtlu kabak mücver sofrada iştah kabartıyor.

Yoğurtlu kabak mücver için tek yapmanız gereken birkaç adet kabak ve baharatları hazırlamak. Geri kalan tüm malzemeler evde bulunan temel ürünler. İşte yoğurtlu kabak mücver tarifi...

YOĞURTLU KABAK MÜCVERİ TARİFİ MALZEMELER

4 adet kabak

2 Tane yumurta

4-5 Tane yeşil soğan

Yarım demet dereotu

4-5 Yemek kaşığı un

1 Tatlı kaşığı tuz

Nane, pul biber, karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yoğurtlu Sos İçin;

Yoğurt

Sarımsak

Tuz

İsteğe göre dere otu

YOĞURTLU KABAK MÜCVER

Yoğurtlu kabak mücver tarifi için öncelikle yoğurtlu sosunu hazırlayın. Sarımsakları ezerek tuz ile birlikte yoğurdun içine karıştırın. Dereotunu doğrayın ve ekleyin.

KABAK MÜCVER TARİFİ

Kabakları soyun ve güzelce rendeleyin. Kabak bekledikçe su salacağı için kesinlikle suyunu sıkarak başka bir kaba alın.

Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları derin bir kaba alın. Soğan ve dereotunu çok ince doğrayın. Yumurtaları kırın, unu ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın.

Un yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Yağınızı bir tavaya koyun. Kaşık yardımı ile mücver harcınızı kızgın yağın içine atın. Alt üst kızartın, kağıt havlunun üzerine çıkartın. Yanına arzu ederseniz yoğurtlu sos ile servis yapın. Yoğurtlu kabak mücver hazır. Afiyet olsun.