Yoğurtlu kabak mücver tarifi hem kolay hem doyurucu bir lezzet. Yemekten önce misafirlerinize kolayca ikram edebileceğiniz ara sıcak olan yoğurtlu kabak mücver sofrada iştah kabartıyor.
Yoğurtlu kabak mücver için tek yapmanız gereken birkaç adet kabak ve baharatları hazırlamak. Geri kalan tüm malzemeler evde bulunan temel ürünler. İşte yoğurtlu kabak mücver tarifi...
YOĞURTLU KABAK MÜCVERİ TARİFİ MALZEMELER
4 adet kabak
2 Tane yumurta
4-5 Tane yeşil soğan
Yarım demet dereotu
4-5 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tuz
Nane, pul biber, karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yoğurtlu Sos İçin;
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
İsteğe göre dere otu
YOĞURTLU KABAK MÜCVER
Yoğurtlu kabak mücver tarifi için öncelikle yoğurtlu sosunu hazırlayın. Sarımsakları ezerek tuz ile birlikte yoğurdun içine karıştırın. Dereotunu doğrayın ve ekleyin.
KABAK MÜCVER TARİFİ
Kabakları soyun ve güzelce rendeleyin. Kabak bekledikçe su salacağı için kesinlikle suyunu sıkarak başka bir kaba alın.
Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları derin bir kaba alın. Soğan ve dereotunu çok ince doğrayın. Yumurtaları kırın, unu ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın.
Un yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Yağınızı bir tavaya koyun. Kaşık yardımı ile mücver harcınızı kızgın yağın içine atın. Alt üst kızartın, kağıt havlunun üzerine çıkartın. Yanına arzu ederseniz yoğurtlu sos ile servis yapın. Yoğurtlu kabak mücver hazır. Afiyet olsun.