HİLAL ÇAKIR
Öğle çayına hem sağlıklı hem lezzetli bir alternatif arıyorsanız, kabak mücver tarifi tam size göre. Kabak mücverin en pratik hali, sadece 5 dakikada sofranızda. Ne yağda kızartma derdi var ne de uzun hazırlık süresi... İçeriğindeki taze yeşillik ve baharatlarla damaklarda iz bırakan mücver tarifi, yaz sofralarının da gözdesi olmaya aday. Lezzetiyle şaşırtan, hafifliğiyle memnun eden bu mücveri denemeden geçmeyin.
Hem hafif hem doyurucu, üstelik yalnızca 5 dakikada hazırlanabilen mücver tarifiyle tanışmaya hazır olun. Kabakla yapılan bu enfes mücver, kızartma derdi olmadan, fırınsız, yağsız haliyle öğle çayına yetişiyor. Peki, kabak mücver tarifi nasıl hazırlanır? İşte öğle çayına şipşak 5 dakikada kabak mücver tarifi...
Malzemeler
4 adet kabak
2 Tane yumurta
4-5 Tane yeşil soğan
Yarım demet dereotu
4-5 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tuz
Nane, pul biber, karabiber
Kızartmak için malzemeler
Sıvı yağ
Yoğurtlu Sos İçin;
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
İsteğe göre dere otu
YOĞURTLU KABAK MÜCVER
Yoğurtlu kabak mücver tarifi için öncelikle yoğurtlu sosunu hazırlayın. Sarımsakları ezerek tuz ile birlikte yoğurdun içine karıştırın. Dereotunu doğrayın ve ekleyin.
KABAK MÜCVER TARİFİ
Kabakları soyun ve güzelce rendeleyin. Kabak bekledikçe su salacağı için kesinlikle suyunu sıkarak başka bir kaba alın.
Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları derin bir kaba alın. Soğan ve dereotunu çok ince doğrayın. Yumurtaları kırın, unu ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın.
Un yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Yağınızı bir tavaya koyun. Kaşık yardımı ile mücver harcınızı kızgın yağın içine atın. Alt üst kızartın, kağıt havlunun üzerine çıkartın. Yanına arzu ederseniz yoğurtlu sos ile servis yapın. Yoğurtlu kabak mücver hazır. Afiyet olsun.