HİLAL ÇAKIR
Ne yağlı börek ne ağır omlet... Kahvaltı sofralarına hafiflik ve lezzet getiren kabak mücver tarifi için mutfakta fazla vakit harcamaya gerek kalmıyor. 5 dakikada hazırlanan şipşak kabak mücver, hem fit hem de doyurucu bir başlangıç sunuyor.
Şipşak 5 dakikada hazırlanan kabak mücver tarifi ne kızartma kokusu ne de uzun hazırlık süresi gerektiriyor. Peki, kabak mücver tarifi nasıl yapılır? Dışı hafif çıtır, içi yumuşacık bu kabak mücver tarifi...
Malzemeler
4 adet kabak
2 tane yumurta
4-5 tane yeşil soğan
Yarım demet dereotu
4-5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Nane, pul biber, karabiber
Kızartmak için malzemeler
Sıvı yağ
Yoğurtlu sos için malzemeler
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
İsteğe göre dere otu
Yoğurtlu kabak mücver tarifi için öncelikle yoğurtlu sosunu hazırlayın. Sarımsakları ezerek tuz ile birlikte yoğurdun içine karıştırın. Dereotunu doğrayın ve ekleyin.
Kabakları soyun ve güzelce rendeleyin. Kabak bekledikçe su salacağı için kesinlikle suyunu sıkarak başka bir kaba alın.
Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları derin bir kaba alın. Soğan ve dereotunu çok ince doğrayın. Yumurtaları kırın, unu ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın.
Un yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Yağınızı bir tavaya koyun. Kaşık yardımı ile mücver harcınızı kızgın yağın içine atın.
Alt üst kızartın, kağıt havlunun üzerine çıkartın. Yanına arzu ederseniz yoğurtlu sos ile servis yapın.
Yoğurtlu kabak mücver hazır, afiyet olsun.