Hem kolay hem hafif: Akşam yemeğine şipşak 5 dakikada kabak mücver tarifi

Akşam yemeği için lezzetli, sağlıklı ve pratik bir seçenek arıyorsanız kabak mücveri tam size göre olabilir. Kabak, hem hafif hem besleyici bir sebze olarak mutfağınızda yerini alırken, 5 dakikalık tarifle sofranızı kısa sürede şenlendirebilirsiniz. Mis gibi kokusu ve çıtır çıtır dokusuyla, hem büyüklerin hem de çocukların favorisi olacak kabak mücveri tarifi inanılmaz lezzetli. Peki, hem kolay hem hafif bir tarif olan kabak mücveri nasıl yapılır? İşte akşam yemeğine şipşak 5 dakikada kabak mücver tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Akşam yemeğinde pratik, hafif ve lezzetli bir şeyler mi arıyorsunuz? Kabak mücveri tam size göre! 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli. Çıtır dışı ve yumuşacık içiyle kabak mücveri, hem büyüklerin hem de çocukların favorisi olacak. Hafif olmasıyla akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi haline gelecek, üstelik sağlıklı bir seçenek olarak da diyet dostu.

HEM KOLAY HEM HAFİF: KABAK MÜCVERİ

Kabak mücveri akşam yemeği için kolay, hafif ve sağlıklı bir alternatif sunuyor. Hem lezzetli hem de besleyici bu tarif, özellikle hızlı ve sağlıklı bir akşam yemeği hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Üstelik her yaş grubundan herkesin beğeneceği bu pratik yemeği, sofralarınızda favori yemeklerden biri haline getirebilirsiniz. İşte, 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik bir kabak mücveri tarifi...

AKŞAM YEMEĞİNE ŞİPŞAK 5 DAKİKADA KABAK MÜCVER TARİFİ

Malzemeler

2 adet kabak

1 adet yumurta

1/2 su bardağı un (isteğe bağlı, tam buğday unu da kullanılabilir)

1/4 su bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)

Dereotu veya taze nane (isteğe bağlı, lezzet katmak için)

KABAK MÜCVERİ HAZIRLANIŞI

Kabakları yıkayıp, kabuklarını soymadan rendeleyin. Ardından rendelediğiniz kabakları bir kaba alın ve suyunun birazını sıkın.

Rendelediğiniz kabakların üzerine yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyin.

Eğer dilerseniz, peynir ve taze dereotu de ekleyebilirsiniz.

Tüm malzemeleri karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.

Karışımdan kaşık yardımıyla alıp, tavaya dökün.

Mücverlerin her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın.

Servis: Kızaran kabak mücverlerini kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Sıcak servis yapın, afiyet olsun!