HİLAL ÇAKIR
Akşam yemeğinde pratik, hafif ve lezzetli bir şeyler mi arıyorsunuz? Kabak mücveri tam size göre! 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli. Çıtır dışı ve yumuşacık içiyle kabak mücveri, hem büyüklerin hem de çocukların favorisi olacak. Hafif olmasıyla akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi haline gelecek, üstelik sağlıklı bir seçenek olarak da diyet dostu.
Kabak mücveri akşam yemeği için kolay, hafif ve sağlıklı bir alternatif sunuyor. Hem lezzetli hem de besleyici bu tarif, özellikle hızlı ve sağlıklı bir akşam yemeği hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Üstelik her yaş grubundan herkesin beğeneceği bu pratik yemeği, sofralarınızda favori yemeklerden biri haline getirebilirsiniz. İşte, 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik bir kabak mücveri tarifi...
Malzemeler
2 adet kabak
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un (isteğe bağlı, tam buğday unu da kullanılabilir)
1/4 su bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)
Dereotu veya taze nane (isteğe bağlı, lezzet katmak için)
Kabakları yıkayıp, kabuklarını soymadan rendeleyin. Ardından rendelediğiniz kabakları bir kaba alın ve suyunun birazını sıkın.
Rendelediğiniz kabakların üzerine yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Eğer dilerseniz, peynir ve taze dereotu de ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Karışımdan kaşık yardımıyla alıp, tavaya dökün.
Mücverlerin her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın.
Servis: Kızaran kabak mücverlerini kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Sıcak servis yapın, afiyet olsun!