Hem kokusu hem kendisi şifa! Hafızayı güçlendiriyor

Kakule hem kendisi hem de kokusuyla birçok hastalığa şifa oluyor. Bronşit, astım ve enfeksiyon başta olmak üzere siyah çay ve sütle karıştırılarak içilen kakule ciğerleri ve hafızayı güçlendiriyor. İşte vücutta ilaç etkisi yaratan kakule kürü tarifi ve kakulenin faydaları...

Ciğerlere nefes olan ve öksürükten kurtaran kakule hafızayı güçlendiriyor. Bronşit ve astım başta olmak üzere solunum yollarındaki hastalıkları kısa sürede iyileştiren bu bitki ile kür hazırlayarak şifa bulabilirsiniz. İşte kakule ile şifalı kür tarifi...

KAKULENİN FAYDALARI

Enfeksiyonu geçirir

Ciğerleri güçlendirir

Öksürüğe iyi gelir

Nefes almayı kolaylaştırır

İdrar yolu enfeksiyonunu geçirir

Bronşit ve astımı gibi rahatsızlıkları iyileştirir

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Kakule, içerisinde yer alan maddeler sayesinde vücudun rahatlamasını ve baş ağrılarının yok olmasını sağlamaktadır. Macun kıvamına getirdikten sonra alın bölgenize sürecek olursanız, bir süre sonra baş ağrılarınız sona erecektir. Ayrıca dizanteriyi geçirir, mide gazını ve hazımsızlığı önler, akciğerler için antiseptik özelliği vardır. Kakule tozu burna çekildiğinde nezleyi keser, iştah açar, ağız kokusunu giderir. Hafızayı güçlendirir ve zihni açar.

KAKULE İLE KÜR TARİFİ

1.5 litre suyu kaynatıp ocaktan alın. 3 çay kaşığı kakule tohumunu, 3 çorba kaşığı siyah çay ve bir bardak süt ekleyerek 10 dakika demleyin. Karışımı süzüp günde 3 bardak için.

KAKULE NEDİR?

Vücutta bulunan toksinleri uzaklaştırma konusunda etkili olan bu bitkinin antioksidan özelliği ön plana çıktığı için özellikle kanser tedavisiyle ilgili araştırma yapan uzmanlar, kakule otuna yönelmiş durumdadır.

Kakule meyveleri 1-2 cm uzunluğunda, sarımsı, yeşil ve kirli beyaz renklerdedir. Tüm aromanın bulunduğu tohumlarıysa mercimek büyüklüğünde olup kırmızımsı esmer renkte ve oldukça keskin kokuludur. Bitkisel tedavi uzmanları bu nadir bulunan otun akciğere, bronşite, dizanteriye ve idrar sorunlarına iyi geldiğini söylüyor.