Hem kek hem şerbet bir arada nefis tatlı

Revani tarifi en hızlı yapılan şerbetli tatlı türü. Revani keki ve şerbeti olmak üzere 2 adımda yapılıyor. İster haşhaşlı ister portakallı revani yaparak misafirlerinize ya da ailenize ikram edebilirsiniz. İşte en kolay revani tarifi ve malzemeleri...

En kolay tatlı denilince akla ilk gelen revani tarifi oluyor. Peki, revani nasıl yapılır? Revaninin önce şerbeti hazırlanır, ardından keki yapılır. Son olarak bu iki lezzet birleştirilir. Biz sade bir revani tarifi hazırladık. Fakat isteğe göre revani tarifi portakalla ya da haşhaşla zenginleştirebilir.

Revani tarifinin püf noktası şerbetinin iyi çekmesidir. Bunun için önce mutlaka kesin ve sıcak revani üzerine şerbeti soğuk dökülmesi gerekir. İşte en kolay tatlı olan revaninin yapılışı ve malzemeleri...

REVANİ TATLISI İÇİN MALZEMELER

Revani keki için malzemeler:

1 su bardağı şeker

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Revani şerbeti için malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

5 ADIMDA REVANİ TARİFİ

1. Revani tarifi için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.

2. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.

3. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.

4. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün.

5. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır. Afiyet olsun...

REVANİNİN PÜF NOKTASI

Revaninin şerbetinin iyi çekmesi için önce mutlaka kesin ve sıcak revani üzerine şerbeti soğuk dökün.

Duyanlar şaşırıyor, tadanlar vazgeçemiyor

8 dakikada patates nasıl yumuşar?