Donut tarifi birçok insana zor gelebilir oysa maya ve sütle yapılan kolay bir hamur işidir. Amerikalıların pratik kahvaltılığı olan donut tarifini çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz. Donutun püf noktası iki şekilde mayalandırmaktır. İşte renkli renkli donut tarifi...
DONUT TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Hamuru İçin;
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Yeteri kadar un
Üzeri İçin;
80 gram (1 paket) eritilmiş çikolata
Renkli pasta süsleri ya da beyaz çikolata
Hindistan cevizi
Kızartmak için;
Sıvı yağ
DONUT TARİFİ
Sütü ısıtın fakat ılık olmalı. Asla sıcak olmasın. Büyük bir kapta mayayla hafif karıştırın ve karışım köpükleşene kadar yaklaşık 5 dakika bekletin.
Ardından şekeri ekleyin ve tekrar karıştırın. Üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Bir tepsiye aralıklarla dizin. Üzerine temiz bir havlu örtüp, sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Yarım saat kadar mayalandıktan sonra, ortalarını yuvarlak bir aparatla kesin.
Hamurları, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. İçinden çıkardığınız yuvarlakları da kızartın.
Kızarttığınız hamurları, kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa alın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilıyan donutları çikolataya batırıp, üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.