Hem kahvaltılık hem çay tatlısı! Donut tarifi! Püf noktası maya ve süt

Amerikalıların vazgeçilmez kahvaltılığı donut tarifi merak ediliyor. Donut tarifinin püf noktası hamuru mayalandırmak ve sütü mutlaka ılık kullanmak. Geri kalan tamamen sizin el lezzetinize bağlı. Donutları ister kahvaltıda ister çay yanında ara öğün olarak tüketebilirsiniz. İşte en kolay donut tarifi ve malzemeleri...

Donut tarifi birçok insana zor gelebilir oysa maya ve sütle yapılan kolay bir hamur işidir. Amerikalıların pratik kahvaltılığı olan donut tarifini çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz. Donutun püf noktası iki şekilde mayalandırmaktır. İşte renkli renkli donut tarifi...

DONUT TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru İçin;

Yarım çay bardağı ılık su

1 çay bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket instant kuru maya

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı tuz

1 adet yumurta

Yeteri kadar un

Üzeri İçin;

80 gram (1 paket) eritilmiş çikolata

Renkli pasta süsleri ya da beyaz çikolata

Hindistan cevizi

Kızartmak için;

Sıvı yağ

DONUT TARİFİ

Sütü ısıtın fakat ılık olmalı. Asla sıcak olmasın. Büyük bir kapta mayayla hafif karıştırın ve karışım köpükleşene kadar yaklaşık 5 dakika bekletin.

Ardından şekeri ekleyin ve tekrar karıştırın. Üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Bir tepsiye aralıklarla dizin. Üzerine temiz bir havlu örtüp, sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Yarım saat kadar mayalandıktan sonra, ortalarını yuvarlak bir aparatla kesin.

Hamurları, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. İçinden çıkardığınız yuvarlakları da kızartın.

Kızarttığınız hamurları, kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa alın.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilıyan donutları çikolataya batırıp, üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.