AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü karnıyarık tarifi oldu. Karnıyarık kolay gibi görünse de herkes aynı lezzeti tutturamaz. Karnıyarığı kızartarak da yapan var közleyerek de. Biz sizlere közlenerek hazırlanan karnıyarık tarifi hazırladık.
Şefin önerisiyle 2 adımda karnıyarık tarifi deneyebilirsiniz. Önce iç harcı yaparak, ardından patlıcanları közleyerek işe başlayabilirsiniz. İşte karnıyarığın yapılışı ve malzemeleri...
KARNIYARIK MALZEMELERİ
200 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
5 dal maydanoz
2 adet patlıcan
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
KARNIYARIĞIN YAPILIŞI
Karnıyarık tarifi iki aşamadan oluşuyor. İlk aşama karnıyarığın iç harcı. İkinci aşama ise patlıcanların közlenmesi. İki adımda karnıyarık tarifi işinizi kolaylaştıracak.
İÇ HARCININ YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Salça, yemeklik doğranmış domates, pul biber, kekik, kimyon, tuz ve karabiber ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Ezilmiş sarımsak ve su ekleyerek pişiriyoruz. Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu kıyma harcını ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
Önceden delerek ocakta közlediğimiz patlıcanları su yardımıyla soyuyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine yerleştirerek ortalarına kesik atıyoruz. İç harcımızı patlıcanın ortasına yerleştiriyoruz. Dilimlediğimiz domates ve biberi kıyma harcının üzerine koyuyoruz. Kıyma harcının dibinde kalan suyu tepsiye dökerek önceden ısıttığımız fırında karnıyarığı pişiriyoruz. Karnıyarık servise hazır. Afiyet olsun...