AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Normal patateslere oranla ceviz büyüklüğü kadar olan bu bebek patatesler kabuklarıyla beraber tüketilir. Lezzetleri kabuklarında olan bu patatesler arpa soğanlar gibi çok kıymetlidir. Her toprakta yetişmez. İçeriğinde normal patatesten daha az karbonhidrat var. Ancak C ve K vitaminleri bakımından çok zengin olan bebek patatesler köylerde harlı ateşe atılarak haşlanır.
Günümüzde ise fırınlanarak pişirilir. Ana yemek olan et ve balıklarla beraber sunum yapılır. Tek başına ise atıştırmalık olan bebek patateslerin en güzel pişirme usulünü sizler için araştırdık.
MALZEMELER
Yaklaşık yarım kilo bebek patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber, toz biber
Bir çay kaşığı kekik
Tuz
Yarım yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Bebek patatesleri çamurdan ayırana kadar iyice yıkayınız. Hiç kabuklarını soymadan bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Üzerine patatesleri yerleştirin. Fırınınızı 200 derece de ısıtın.
Ardından patateslerin üzerine zeytinyağı ve baharatları söküp karıştırın.
Fırına verin 45 dakika fırını hiç açmayın.
Akabinde çıkartıp ortasını biraz yarıp içine çay kaşığı ucu kadar tereyağı koyun.
Afiyet şifa olsun...