Hem atıştırmalık hem de lezzetli bir kahvaltılık! Fırında bebek patates nasıl yapılır?

En lezzetli besinlerden biri olan bebek patateslerle kahvaltılarınıza yeni bir tat kazandırmış olursunuz. Normalde atıştırmalık olarak yapılan ve köy ortamını yansıtan bebek patates tarifini sizler için derledik. Peki fırında bebek patates nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Normal patateslere oranla ceviz büyüklüğü kadar olan bu bebek patatesler kabuklarıyla beraber tüketilir. Lezzetleri kabuklarında olan bu patatesler arpa soğanlar gibi çok kıymetlidir. Her toprakta yetişmez. İçeriğinde normal patatesten daha az karbonhidrat var. Ancak C ve K vitaminleri bakımından çok zengin olan bebek patatesler köylerde harlı ateşe atılarak haşlanır.

Günümüzde ise fırınlanarak pişirilir. Ana yemek olan et ve balıklarla beraber sunum yapılır. Tek başına ise atıştırmalık olan bebek patateslerin en güzel pişirme usulünü sizler için araştırdık.

FIRINDA BEBEK PATATES NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yaklaşık yarım kilo bebek patates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı karabiber, toz biber

Bir çay kaşığı kekik

Tuz

Yarım yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Bebek patatesleri çamurdan ayırana kadar iyice yıkayınız. Hiç kabuklarını soymadan bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Üzerine patatesleri yerleştirin. Fırınınızı 200 derece de ısıtın.

Ardından patateslerin üzerine zeytinyağı ve baharatları söküp karıştırın.

Fırına verin 45 dakika fırını hiç açmayın.

Akabinde çıkartıp ortasını biraz yarıp içine çay kaşığı ucu kadar tereyağı koyun.

Afiyet şifa olsun...

Düşman çatlatan tarif! Karbonhidrat deposu patatesli sufle nasıl yapılır?