Hem aldatıp hem de pişman olan erkeklerin delirten 3 davranışı! Timur gibi erkeklerin klasiği...

Bahar, Kızılcık Şerbeti gibi popüler dizilerin konusu genelde kadınların ve erkeklerin aldatması, aldatılması üzerinden ilişkilerin hikâyesi. Aldatan erkeklerin hepsi değil ama büyük bir kısmı genelde pişman olur. Tıpkı Bahar dizisinde Timur'un pişmanlığı gibi... Karakter ve dizi isimleri değişebilir. Fakat aldatılma konusunda ilişkilerin gidişatı gerçek hayatta da aşağı yukarı böyledir. İşte hem aldatıp hem de pişman olan erkeklerin delirten 3 davranışı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İlişkilerde tek taraflı suçlu aramak doğru olmasa da kavgaların üstü genelde suçlu aramakla kapatılır. Özellikle aldatılma konusunda erkeklerin ya da kadınların hep bir bahanesi vardır. Gerçek hayatta ilişkilerin inişli çıkışlı olması Bahar, Kızılcık Şerbeti gibi dizilere de yansıyor. Hatta bu dizilerin popüler olmasının sebebi tam olarak gerçek hayattaki ilişkilerde karmaşık sorunların iyi işleniyor olması diyebiliriz. Özellikle erkeklerin aldatma konusunun bu kadar yoğun işlenmesi her ne kadar kadınlar tarafından tepki alsa da izleniyor.

Bahar dizisinde Timur karakterinin hem aldatıp hem de pişman oluşu ekran başındaki tüm kadınları çıldırttı. Peki, ama neden? Diziden aldığımız ilhamla hem aldatıp hem de pişman olan erkeklerin delirten 3 davranışını kaleme aldık.

HEM ALDATIP HEM PİŞMAN OLAN ERKEKLERİN 3 DAVRANIŞI

Erkekler aldatmasının sebebini birçok şeyle açıklarlar. Ama kadınları asıl deli eden şey aldatmasının sevmekle ilgili olmamasıdır. Her erkeğin pişmanlık ve suçluluk duygusu farklıdır. Bazıları pişmanlık duymak için gereken empati ve vicdana sahip bile değildir.

1. Manipülasyon

Sadakatsizliğin ardından, aldatan erkek partnerini hâlâ sevdiği ve onu kaybetmeyi göze alamadığından bir ilişkisi olduğu için pişman olur. Her şeyi riske atmak ve düzeni bozmak erkekler için riskli olabilir. Bu yüzden aldatan taraf ilişkiyi manipüle edebilir. Fazladan zaman ister, sürekli nedenler sıralar, bir şekilde kendini zeytinyağı gibi üste çıkarmaya çalışır. Bu durum kadınları daha da sinirlendirir.

2. Hediye

İlişkileri duvara dönmüş erkekler duygulara da bazen kırık tuğlaymış gibi davranır. Kırılan tüm tuğlalar yerine bir ev almaya kalkışır ya da başka bir hediye. Oysa kadınlar için kırık tuğlaları bir anda onarmak imkansızdır. Bu yüzden aldatma hikayelerinde pahalı bir hediye her zaman durumu kurtarmaz.

3. Suçlama

Birçok erkek için aldatmayı açıklayan tek bir faktör ya da neden yoktur. Erkekler hatalarını itiraf etmek istemediği için aldatma hikayesinde suçlu ararlar. Her ne kadar kendilerini sorumlu tutsalar da bunu partnerlerine yansıtmamak için ellerinden geleni yaparlar. Aldattığı için pişman olmayan erkekler, size sevgilerini kanıtlamak için çaba harcamak istemez.