Hazırlaması birkaç dakika lezzeti damakta

Mezeler yemeğin yanına ne yapsam diye düşünenler için yapımı kolay tariflerden. Sadece 15 dakikanızı alan havuçlu kerevizli meze ise çok lezzetli. Peki havuçlu kerevizli meze nasıl yapılır? İşte tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kolay ve pratik tarif arıyorsanız bu meze tam sizlik. Havuçlu kerevizli meze tarifi 15 dakikanızı alıyor. Peki havuçlu kerevizli meze nasıl yapılır? İşte tarifi...

HAVUÇLU KEREVİZLİ MEZE İÇİN MALZEMELER

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 çay kaşığı tuz

5 adet ceviz içi (incecik doğranmış)

2 adet rendelenmiş havuç

1 adet orta boy kök kereviz (rendelenmiş)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı mayonez

YAPILIŞI

Kerevizin dış kabuğunu soyduktan sonra rendeleyelim.

Havuçları da rendeleyelim.

Isınmış tavaya zeytin yağını ekleyip ardından rendelediğimiz kereviz ve havuçları 5 dakika kadar kavuralım.

Diriliğini kaybeden havuç ve kerevizleri ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Bir kasede yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak, ceviz ve tuzu karıştıralım.

Soğuyan kereviz ve havuçları, yoğurtlu karışım ile birlikte karıştıralım.

Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip üzerine ceviz ve maydanoz dallarını serpiştirerek soğuk olarak servis edebiliriz. Yerken bizi hatırlamanız dileğiyle afiyet olsun.