Kuru fasulye tarifi merak ediliyor. Kuru fasulyenin yapımı oldukça kolay. Tek püf noktası bir gün önce kuru fasulyeyi suda bekletmek. Kuru fasulyenin yanında genelde pilav ve turşu ikilisi sevilir.
Kuru fasulye tarifi farklı şekilde de yapılabilir. Et sevmeyenler sucuk kullanabilir. İşte kış yemeği kuru fasulye tarifi ve püf noktası...
KURU FASULYE İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
Dana kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Çok az sıvı yağ
1 tane küp şeker
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
KURU FASULYE TARİFİ
Kuru fasulye tarifi yapacaksanız bir gün önce kuru fasulyeyi soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
Düdüklü tencerede etleri biraz sıvıyağ ile mühürleyin ve kavurun.
Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçasını ekleyin. Karıştırdıktan sonra kuru fasulyeyi ilave edin.
Fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Düdüklü için genelde 30 dakika yeterlidir. Yine de fasulyenin tazeliğine göre pişme süresi değişebilir. Haşlanmış kuru fasulye kullanacaksanız pişme süresini kısaltabilirsiniz.
KURU FASULYE YAPMANIN PÜF NOKTASI
Bir gece önceden mutlaka kuru fasulyeleri suda bekletilmelidir.
Kuru fasulye eklenmeden etin iyice kavrulması gerekir.