Hazır yufkadan gözleme tarifi! Sahur için şipşak 5 dakikada hazırlanıyor

Sahur için hazır yufkadan gözleme tarifi şipşak 5 dakikada hazırlanıyor. Hazır yufkadan yapılan gözleme, sahurda çok tüketiliyor. Sahur için oldukça pratik ve lezzetli olan şipşak 5 dakikada hazırlanan hazır yufkadan gözleme tarifi, hamur hazırlama derdinden kurtarıyor. Peki sahur için en şipşak 5 dakikada yapılan hazır yufkadan gözleme tarifi nasıl yapılır? Çay demlenene kadar hazır çıtır gözlemenin püf noktası ne? İşte sahur için hazır yufkadan gözleme tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Şipşak 5 dakikada hazırlanan hazır yufkadan gözleme tarifi, sahurda çok tüketiliyor. Hazır yufkadan gözleme tarifi, sizi hamur derdinden kurtarıyor. Hem lezzetli hem pratik olan hazır yufkadan gözleme tarifi dakikalar içinde sofranızda yerini alıyor.

SAHUR İÇİN ŞİPŞAK 5 DAKİKADA HAZIRLANIYOR

Sahur için 5 dakikada hazırlanan hazır yufkadan gözleme tarifinin püf noktaları bulunuyor. Hazır yufkadan gözlemenin özellikle çıtırlığının püf noktası merak ediliyor. İşte pratik ve lezzetli bir kahvaltılık gözleme tarifinin çıtırlığının püf noktası...

HAZIR YUFKADAN GÖZLEME TARİFİ

Malzemeler:

İstenilen miktarda yufka (bir yufkadan 4 tane elde ediliyor),

4 adet yufka,

3-4 adet orta boy patates,

3 yemek kaşığı sıvı yap,

1 adet soğan,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 çay kaşığı pul biber,

1 çay kaşığı karabiber,

1 silme tatlı kaşığı tuz,

Üzerine;

İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt,

Hazırlanışı:

Öncelikle patates harcı hazırlanır. Bunun için; patatesler haşlanarak kabuğu soyulup küçük küçük doğranır. Soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur.

Üzerine salçası ve baharatları eklenerek karıştırılır. Son olarak patatesler eklenip güzelce karıştırılarak 5 dakika kadar karıştırılır ve hazırlanan iç harcı ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Yufka tezgaha serilir, üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.

Orta kısmına patates harcı yayılır. Yufkanın karşı tarafını da yine patatesli iç harcın üzerine doğru katlanır ve tekrar sıvı yağdan her yerine gelecek şekilde sürülür. Oluşan uzun dikdörtgen kısmın bir tarafı ortaya doğru katlanır, diğer kalan parça da alta doğru çevirerek katlanır.

Geniş bir teflon tava fırça ile yağlanır ve kızdırılır. Hazırlanan gözlemeler sırayla her iki yüzü çevrilerek pişirilir. Servis tabağına alınır.

Dilerseniz üzerine sarımsaklı süzme yoğurt gezdirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...