Hazır yufkadan gözleme tarifi! Çay demlenmeden sofrada yerini alıyor, dışı çıtır içi yumuşacık

Sabah çayı daha fokurdamadan mutfağı saran o mis gibi gözleme kokusunu kim sevmez ki? Üstelik bu kez hamur yoğurmaya, mayalanmayı beklemeye hiç gerek yok. Hazır yufkadan yapılan gözleme tarifi, sadece 5 dakikada dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir lezzet şöleni sunuyor. Teflon tavada birkaç dakikada pişen gözlemeler, çay demlenmeden sofrada yerini alıyor. Peynirin tuzlu aroması, tereyağının mis kokusuyla birleşince ortaya çıkan lezzet, en sade kahvaltıyı bile şölene dönüştürüyor.

HİLAL ÇAKIR

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri olan gözleme, artık dakikalar içinde hazır oluyor. Üstelik hamur yoğurmaya gerek yok. Hazır yufkadan yapılan gözleme, hem pratikliği hem de lezzetiyle kahvaltıların kurtarıcısı oluyor.

ÇAY DEMLENMEDEN SOFRADA YERİNİ ALIYOR: GÖZLEME

İster peynirli, ister patatesli ya da ıspanaklı yapın; gözleme tarifinde dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık kalıyor. Özellikle sabah işe yetişirken ya da ani misafir geldiğinde, 5 dakikada hazır gözleme tarifi kurtarıcı bir seçenek.

ÇAY DEMLENMEDEN SOFRADA YERİNİ ALIYOR

Hazır yufka kullanarak yapılan bu gözleme, sadece birkaç malzemeyle hazırlanıyor. Teflon tavada pişen gözlemeler, altın rengini aldığında kahvaltı masasında göz kamaştırıyor. Üstelik yanında sıcak çay, biraz beyaz peynir ve domates dilimleriyle tam bir keyif şöleni sunuyor.

5 DAKİKADA HAZIR YUFKADAN GÖZLEME TARİFİ

Malzemeler

2 adet hazır yufka

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı beyaz peynir (isteğe göre lor da olabilir)

Bir avuç doğranmış maydanoz

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

GÖZLEME TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Bir kapta beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu karıştır.

Yufkayı tezgaha ser, ortasına iç harcını yerleştir.

Yufkayı dörde katlayarak kare ya da üçgen gözleme şekli ver.

Tavayı ısıt, az tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak yüzeye sür.

Gözlemenin iki tarafını da orta ateşte altın rengi olana kadar pişir.

Afiyet olsun!