Hazır yufkadan dağılmayan çıtır baklava tarifi! Ustaları bile hayran bıraktırıyor

El açması baklavası sevenler buraya bu hazır yufkadan yapılan lezzet tam size göre. Hazır yufkadan yapılmasına rağmen çıtır çıtır olması ustaları bile kıskandıracak bir tarif. Hem iftarınıza hem de bayramınıza eşlik edebilir. İşte hazır yufkadan dağılmayan çıtır baklava tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Baklava sever üşengeçleri ilgilendiren bu tarif için kolları sıvama vakti geldi. Hazır yufkadan yapılan bu baklava tarifi ustalarını bile kıskandırır. Çıtır çıtır baklava severleri ilgilendiren hazır yufkadan yapılan bu tarif sayesinde hem iftar gem de bayramınızı dolu dolu geçirirsiniz.

Özellikle el açması baklava severler için hazır yufkadan yapılan bu tarif elsiz olacaktır. Yapımı da oldukça basit olan hazır yufkadan yapılan baklavanın detayları haberimizde.

HAZIR YUFKADAN YAPILAN ÇITIR BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER

300 gram öğütülmüş Antep fıstığı

35 yaprak baklava yufkası

175 gram tereyağı

4 damla limon suyu

4 su bardağı su

3 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Bir küçük tencereye şekeri suyu ve limonu koyup karıştırın.

20 dakika boyunca kaynatın.

Ardından tereyağını kısık ateşte eritin. Soğumaya bırakın.

Tepsinizi yağladıktan sonra üzerine hazır yufkadan uç tane serin aralarına tereyağını fırça yardımıyla sürün.

En son tabakaya Antep fıstıklarını dökün ve sırayla yeniden 3 yaprak yufka serin. Aralarına tereyağı sürün.

Yeniden Antep fıstığı sökün 3 yufka daha aralarına tereyağı sürerek serin. Son katmana da tereyağı sürüp kare kare kesin ve 200 derece ısıtılmış fırına verin.

Ardından çıkartıp üzerine şerbeti dökün.

Afiyet şifa olsun...

Bir kasesi kemiklerinizi demir gibi yapıyor! Etten 10 kat fazla protein içerir