AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Baklava sever üşengeçleri ilgilendiren bu tarif için kolları sıvama vakti geldi. Hazır yufkadan yapılan bu baklava tarifi ustalarını bile kıskandırır. Çıtır çıtır baklava severleri ilgilendiren hazır yufkadan yapılan bu tarif sayesinde hem iftar gem de bayramınızı dolu dolu geçirirsiniz.
Özellikle el açması baklava severler için hazır yufkadan yapılan bu tarif elsiz olacaktır. Yapımı da oldukça basit olan hazır yufkadan yapılan baklavanın detayları haberimizde.
MALZEMELER
300 gram öğütülmüş Antep fıstığı
35 yaprak baklava yufkası
175 gram tereyağı
4 damla limon suyu
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Bir küçük tencereye şekeri suyu ve limonu koyup karıştırın.
20 dakika boyunca kaynatın.
Ardından tereyağını kısık ateşte eritin. Soğumaya bırakın.
Tepsinizi yağladıktan sonra üzerine hazır yufkadan uç tane serin aralarına tereyağını fırça yardımıyla sürün.
En son tabakaya Antep fıstıklarını dökün ve sırayla yeniden 3 yaprak yufka serin. Aralarına tereyağı sürün.
Yeniden Antep fıstığı sökün 3 yufka daha aralarına tereyağı sürerek serin. Son katmana da tereyağı sürüp kare kare kesin ve 200 derece ısıtılmış fırına verin.
Ardından çıkartıp üzerine şerbeti dökün.
Afiyet şifa olsun...