AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İçeriğinde yüksek oranda demi mineralleri bulunan ıspanaktan yapılan börek tarifini sizler için derledik. Hazır yufkadan yapılan ve yapımı 10 dakika süren bu tarif sayesinde okul ve iş yeri kahvaltınız çantanızda olacak.
Ispanaklı börek otlu börek çeşitlerine giriyor. Böreğin hızla yapılması için önceden ıspanakların kaynatılıp sıkılıp pişirilmesi lazım. Ayrıca lezzetini artırmak istiyorsanız içeriğine kaşar eklemeyi unutmayın.
4 yapak hazır yufka
2 demet ıspanak
40 gram rendelenmiş kaşar
Bir çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Bir adet yumurta
Yarım şişe maden suyu
Bir fırın tepsisini yağlayıp üzerine bir adet hazır yufkadan serin.
Ardından bir kabın içinde yumurta ve maden suyunu karıştırın.
Bu ilk tabakaya sürüp üzerine bir tane daha yufka serin.
Önceden kesip haşladığınız ıspanakları karabiberleyip arasına koyun.
Üzerine çok az miktarda kaşar serpiştirin.
Ardından bir yaprak daha yufkayı koyup soslayın. En son yufkayı koyup içe doğru katlayın.
Dilimlere ayırıp yeniden maden suyu ve yumurta karışımını üzerine sürün.
170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet şifa olsun...