Pizza hamuru tarifi kolay olsa bile kıvamını tutturmak zor. Peki, leblebi tozundan pizza hamuru yapmayı hiç denediniz mi? İncecik ve hazır pizzaları aratmayan nefis bir hamur tarifi hazırladık. Şef Rafet İnce'nin özel tarifi olan leblebi tozuyla pizza hamuru favori tarifiniz olacak. Üzerinin ve sosunun lezzeti tamamen size kalmış. Pizzanın hamuru bizden süslemesi sizden. İşte adım adım en kolay pizza hamuru tarifi ve malzemeleri...
PİZZA HAMURU İÇİN MALZEMELER
400 gram sarı leblebi
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı
Zeytinyağı
1 yumurta
1.5 su bardağı su
PİZZA HAMURU TARİFİ
Pizza hamuru tarifi için leblebileri karıştırıcıdan geçirip toz haline getiriyoruz. Eledikten sonra, yumurta, kabartma tozu, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Pizza hamurumuz hazır.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru ince bir şekilde yayıyoruz.
Sos ve Pizza
Domates, maydanoz, taze kekik, zeytinyağı, domates salçası ve karabiberi blenderda sos haline getiriyoruz. Sosu pizzanın üzerine döküyoruz.
Üzerine mantar, sucuk, sosis, yeşil biber, mısır, zeytin, domates, kekik, kırmızı soğan ve kaşar ekliyoruz.
180 derece fırında 13 dakika pişiriyoruz. Birbirinden farklı istediğiniz soslarla pizzanızı yiyebilirsiniz afiyet olsun...