Orucunuzu bu şerbetle açın. Şerbet içerisindeki malzemeler tamamen doğal. Peki sağlık ve lezzet deposu şerbet nasıl yapılır?
RAMAZAN ŞERBETİNİN FAYDALARI
Susuzluğu giderir.
Enerji verir.
Sindirim sistemi için faydalıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Tatlı ihtiyacını giderir.
RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ
MALZEMELER
6 su bardağı su
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı vişne
10 adet kurutulmuş erik
1 su bardağı kuru üzüm
5 gram taze zencefil
1 adet çubuk tarçın
6 adet karanfil
HAZIRLANIŞI
Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.
Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.
Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.
Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak TÜKETİN.
Afiyet olsun!