AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Sivas lezzetleri Doğu'nun incisidir. Bol etli ve baharatlı bu lezzetlerden en sevileni Pehli yemeğidir. Yemeğe Pehli denilmesinin nedeni ise yedikçe hızla doyurur ve güçlendirir. Pehli yemeğinde çok az malzeme ama zahmetli bir yolculuk var.
Bunu sizin için daha kolay hale getirmek isterdik ancak lezzetinden feragat etmek istemedik. Pehli yemeği ile mideniz gözünü bayram edecek. Bunu yapmak için kuzu butunu en iyi kasaptan alın.
MALZEMELER
2 kilo kuzu but /parçalara ayrılmış
80 gram tereyağı
Tuz, karabiber ve kimyon
YAPILIŞI
Bir düdüklü tencerenin içine etleri koyun.
Üzerini su ile doldurup 30 dakika pişirin.
Daha sonra tepsi güveç alın. İçini yağlayın.
Düdüklüden aldığınız etleri içine yerleştirip kalan tereyağlarını belli yerlere yerleştirin.
Soğan, sarımsak, domates ve biber ekleyerek lezzetini katlayabilirsiniz.
Üzerine baharat ve tuzları döküp alimünyum folyoya sarıp 270 derece ısıttığınız fırına koyun.
40-45 dakika arası fırında kalsın. Ardından folyoyu kaldırıp 20 dakika da öyle bekletin.
Ardından yemeğiniz tüketilmeye hazır!
Afiyet şifa olsun...