Hayalleri erteleyen 5 özellik

Hayal kurmak, hedeflere ulaşmak bazılarımız için çok kolay bazılarımız için Kaf dağının ardı... Hatta kimileri hayal kurmaya bile gerek duymaz ki o kadar ümitsizdir. Peki, ama neden? Hayal kurmaktan korktuğu için mi yoksa kesinleşmeyeceğine inandığı için mi? İşte hayallere kavuşmayı engelleyen 5 özellik...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

"Çalışıyorum çalışıyorum olmuyor" diye iç geçiriyorsanız mutlaka bir yerlerde kodları yanlış yerleştiriyorsunuz demektir. Bu bazen şartlardan bazen de bakış açısından kaynaklanır. Peki, kimler hayallerini erteler ya da kimler hayallerine kavuşamaz? Hayallere kavuşmayı engelleyen özellikleri bir araya getirdik...

ŞÜPHE: Hayalleri kafanızda sıralarken şüphe mutlaka olacaktır. Fakat bunu abartarak bir şeyleri engellemek hayatınızı ertelemeye neden olacaktır.

İNANMAMAK: Şüpheyle baş etmenin en iyi yolu inanmaktır. Hayallere dair inancınızı her gün tazelerseniz zor yolları aşındırmanız kolaylaşacaktır. Altın Küre ve Emmy ödüllü Amerikalı ünlü isim Bill Cosby, başarı için şunu söylüyor:

"Başarılı olmak için başarı arzunuz başarısızlık korkunuzdan daha büyük olmalıdır."

ÖZ GÜVEN EKSİKLİĞİ: Bazen güçsüzlüğe kapılabilirsiniz, bir şeyler yolunda gitmeyebilir. Fakat bu yeteneklerinize gölge düşürmemeli. Hayal ettiğiniz başarıyı elde edemeyeceğinizi ya da hak etmediğinizi düşünüyorsanız bu savaşı baştan kaybedersiniz. Bu durum hedeflerinizi yavaşlatır.

YANLIŞ İNSANLARLA AYNI ORTAMLARI PAYLAŞMAK: Hedeflere ulaşmak için tercih ettiğiniz çevre çok önemlidir. Girişimci Jim Rohn, İnsan birlikte zaman geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır." diyor. Hayal ettiğiniz şeyleri paylaştığınızda yargılayan insanlarla olmamaya özen gösterin. Aksi taktirde zamanla farkınızı yitirirsiniz.

ÇALIŞMAMAK: Kabul edelim ki hiç kimse hayaline kolay ulaşmıyor. Herkesin başka bir hikâyesi var. Emek vermeden bir sonuca ulaşmayı beklemek sadece zihin yorgunluğudur. Önce tesadüfle gelen başarı mantığından kurtulun.

Boşuna taklit etmeyin dediğimiz 3 burç

Saçtaki kepek sorununa bir de bunu deneyin