Havuzdan sonra o hataya dikkat! Saçı ve cildi mahvediyor

Havuzda klorlu sular hem cildi hem saçı etkiliyor. Eğer klorlu sulardan saçınızı korumak istiyorsanız işte size püf noktalar…

Havuz suyu saçı ve cildi olumsuz etkileyebiliyor. kuru cilt klorlu suyu hızla emer ve kimyasallar cildin daha derin katmanlarına ulaşarak daha fazla hasara neden olur. Peki, havuzun klorlu suyundan nasıl korunmak gerek?

Havuza girmeden önce duş alın. Bu önemlidir çünkü önce duş almak cildin çok fazla klorlu su emmesini engeller. Ayrıca klorlu suyu durulamak için yüzdükten sonra hızlı bir duş alın.

Diyetinize ve cilt bakım rejiminize C vitamini ekleyin. Bu güçlü antioksidan, cildi UV hasarına karşı korumaya yardımcı olur. Ayrıca ciltte koyulaşmaya neden olan melanin üreten bir enzim olan tirozinazı inhibe ederek güneş bronzluğunun azaltılmasına yardımcı olabilir.

Güneşe çıkmadan önce kaliteli bir güneş kremi sürün. Güneş kremi, yüzerken cildi UVA ve UVB ışınlarından korur ve ayrıca ciltte koruyucu bir tabaka oluşturarak havuz suyunun cilde doğrudan temasını engeller.

Yüzme havuzuna girmeden en az 15-20 dakika önce geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanın ve güneşe çıktığınızda her iki saatte bir tekrar uygulayın.

İşlenmiş suda uzun saatler geçirmek dudakların çatlamasına ve kanamaya yol açabileceğinden dudak balsmı kullanın.

Yüzdükten sonra cildi asla havluyla ovalamayın, çünkü oluşan sürtünme cildin doğal nem bariyerini bozabilir ve ayrıca cildi tahriş edebilir.

Çoğu zaman iyi havalandırılmayan ve kimyasallardan kaynaklanan ve cilt problemlerini şiddetlendirebilecek gazları hapseden kapalı yüzme havuzlarından kaçının.

Cildinizi yumuşak ve esnek tutmak için vücudunuzu nemli tutun. Bol su alımı, toksinleri dışarı atarak cildi arındırmaya da yardımcı olur.

Pigmentli ölü deri hücrelerini çıkarmak için cildinizi düzenli olarak pul pul dökün. Bu aynı zamanda koyu ve donuk görünen cilt görünümünü de azaltacaktır. Normal yüzücüler için, hidroksi asitler içeren kimyasal eksfoliyatörler, ölü deri hücrelerini çözerek çalıştıkları için iyi bir seçenektir.