Havuç ve zeytinyağı yaz bronzluğunu koruyor

Yaz bronzluğunu korumak birçok kişi için büyük bir öneme sahip. Bronzluk için birçok krem denesiniz de istediğiniz görüntü bir süre sonra yok oluyorsa doğru besinleri tüketerek bu soruna çözüm bulabilirsiniz. İşte yaz bronzluğunu koruyan besinler...

Yaz bronzluğunu korumak için besinlerden faydalanabilirsiniz. Kış aylarında da yaz rengini kullanmak isteyenler bronzluk için krem araştırıyor. Peki, hangi besinler cildi etkiliyor?

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre havuç, zeytinyağı, çilek, yumurta sarısı, somon yaz bronzluğunu koruyor.

1. HAVUÇ CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Beta karoten bakımından en zengin besinlerden olan havucu günlük diyetinize eklemeye ne dersiniz? Bu madde vücutta A vitaminine dönüşen bir renk pigmenttir. A vitamini ise cilt sağlığı için gerekli olan muhteşem bir vitamindir. Beta karoten içeriği yüksek besinler sadece bronzlaşmada ve renk korumda görev almaz aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden de cildinizi korur. Bu sayede de cilt kanserine yakalanma riskinizi azaltır. Günde küçük boy bir adet havuç tüketmeye özen göstermenizi öneriyoruz. Fazlasına yönelmeyin çünkü şeker içeriği çok yüksektir, bu durumda kilo almanızı kolaylaştırabilir aman dikkat diyoruz.

2. ZEYTİNYAĞI BRONZLUĞU KORUYOR

Bronz bir cildin uzun süre korunmasına yardımcı olan müthiş bir besindir. İçeriğindeki cilt için gerekli olan vitaminler ve mineraller bu etkiyi sağlarken, aynı zamanda cildinizin uzun süre nemli kalmasına da yardımcı olur. Tabi bunu da sağlıklı yağ asitleri ile gerçekleştirir. Ara öğünlerinizde özellikle de salatalarınızda bir çorba kaşığı kadar organik zeytinyağı kullanabilirsiniz. Dilerseniz de cildinizin dıştan bakımını da bu yağ ile yapabilirsiniz. Aynı şekilde bronzluk koruyucu ve besleyici etki gösterecek diyoruz.

3. ÇİLEK YAZ BRONZLUĞUNU ARTIRIYOR

En sevilen yaz meyvesi... Çilek içeriğindeki antosiyanidin sayesinde kolajen dokunuzun desteklenmesini sağlar. Bu dokunun sağlıklı halde olması ise cildinizin iyi durumda olduğunun kanıtıdır. Gün içerisinde birkaç tane çilek tüketerek yaz bronzluğunuzu artırabilirsiniz diyoruz. Üstelik bununla da kalmayıp yine içeriğindeki likopen ile bağışıklığınızı güçlendirici etki gösterir. Dilerseniz hafif yaz tatlılılarınızla birlikte de tüketebilirsiniz.

4. YUMURTA SARISI TOK TUTUYOR

A vitamini bakımından oldukça zengin olan yumurta sarısı, bronzlaşmanızın hızını artırıcı özelliktedir. Aynı zamanda içeriğindeki diğer vitaminler ve mineraller ile de bedeninize katkı sağlar. Eğer sıcak havada yumurta tüketmeyi sevmeyenlerdenseniz sebzeli bir omlete veya menemene ne dersiniz? Hem de uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır... Günde bir adet yumurta tüketmenizi kesinlikle öneriyoruz.

5. SOMON

Bir diğer A vitamini zengini gıda ise somon balığıdır. Cildinizin daha hızlı bronzlaşmasına yardımcı olup içten besleyerek uzun süre de bronzluğunu korumasını sağlar. Aynı zamanda içeriğindeki sağlıklı yağlardan olan Omega-3 ile de kalp damar sağlığınızı iyileştirir. Güneşin olumsuz etkilerinden sizi korumayı da ihmal etmeyen bir besindir. Bu sayede de cildinizin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Haftada iki kez dahi olsa somon tüketmeyi ihmal etmemenizde fayda var.