AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Cipsler her ne kadar sağlığa zararlı olsa da sevilen bir atıştırmalıktır. Peki, havuç cipsi hiç denediniz mi? Baharatıyla, tuzuyla hazırladığımız nefis havuçlu cips tarifi favoriniz olabilir.
Bu lezzetli cipsleri garnitür olarak, hatta atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
HAVUÇ CİPS MALZEMELER
Havuç
Tuz
Baharat
Zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
Sarımsak tozu
TARİFİ
Havucu ince dilimler hâlinde doğrayın. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.
Ardından yağlayın. Sonrasında tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyin. Kaplamak için karıştırın.
Daha sonra cipsleri sıcak fırında çıtır çıtır olana kadar kızartın. Yüksek derecede yaklaşık 20 dakika kızartın.
ÖNERİ
Bu tarifi çeşitlendirmenin en iyi yolu farklı baharatları denemektir. İyi seçenekler arasında kurutulmuş kekik, kurutulmuş kekik, kırmızı biber tozu, soğan tozu ve öğütülmüş kimyon olabilir.
Havuç cipsler için sos hazırlayabilirsiniz.