KADİR TEKİN
İftar menüsünde en çok yapılan yemeklerden biri de tepsi kebabı tarifi. Ana yemek olarak servis edilen tepsi kebabı tarifini Şef Rafet İnce'nin önerisiyle hazırladık. Şefin adımlarına göre giderseniz iftar menüsüne imzanızı atabilirsiniz. Tek yapmanız gereken adım adım takip...
HATAY TEPSİ KEBABI VE ÇILBIR MALZEMELER
400 gram dana döş
1 adet çarliston biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
15 dal maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Çılbır için:
3 adet yumurta
4 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 diş sarımsak
HATAY TEPSİ KEBABI TARİFİ
Soğan, kapya biber, çarliston biber, maydanozu doğrayarak zırhtan geçiriyoruz. Kıyma, sarımsak, tuz, salça, pul biber kimyon ve zeytinyağını zırhlanmış sebzelerle karıştırarak yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kıyma karışımını tepsiye yayıyoruz. Üzerine doğranmış domates ve sivri biberi dizerek 180 derecede 20 dakikada fırında pişiriyoruz.
ÇILBIRIN YAPILIŞI
Tuz ve sirke eklediğimiz kaynamış suya yumurtalarımızı kırarak pişiriyoruz. Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak sos haline getiriyoruz. Hazırladığımız yoğurt sos ve pişen yumurtaları tabaklıyoruz.