Hastalıktan kırılan kırılana! Salgına karşı en pratik önlemler

Salgın hastalıklar kapıda. Uzmanlar kalabalık ortamlardan uzak durun diyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren takviyeleri almak gerekiyor. Peki enfeksiyon ve salgınSalgın hastalıklar kapıda. Uzmanlar kalabalık ortamlardan uzak durun diyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren takviyeleri almak gerekiyor. Peki enfeksiyon ve salgına önlemler nasıl alınmalı?

Hastanelerde doluluk oranı şu an fazla. Herkes hastalıklara karşı önlemler almalı. Peki en pratik önlem nasıl alınır?

SALGINA KARŞI PRATİK ÖNLEMLER

Artan salgınlara karşı korunmak için dışarı çıkıldığı zaman tuzlu suyla gargara ve burun duşu yapılması, ayrıca eterik yağlarının koklanması ve sürülmesi etkili.

Büyük kalabalıklardan kaçınmak, kalabalık-sıkışık insanların birbirine çok yakın olduğu yerlerden mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekiyor.

Mineraller, vitaminler, özellikle D vitamini ve balık yağının tüketilmesinin çocuk bağışıklık sisteminin güçlenmesinde başlıca önlemler arasında.

Beslenmelerinde çok dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle çocuklara hazır yiyecekler yedirmezsek onların temiz ortamlarda bulunmasına dikkat edersek, sağlıksız içeceklerden uzak durmalarını temin edebilirsek zaten onlar bağışıklık kazanacaklar. Çocukların bağışlılıklarının ideal seviyede olması için mineraller, vitaminler, özellikle D vitamini ve balık yağına dikkat etmeliyiz, günlük kullanmalarını sağlamalıyız.