Hastalıkları bertaraf edecek enerjinizi yükseltecek içecek tarifleri! Aynı zamanda metabolizmayı motor gibi hızlandırıyor

Kış aylarında üzerinizdeki hastalık hissini atacak olan bomba gibi enerji içeceği tariflerini sizler için derledik. Bütün günü yorulmadan uyuklamadan geçirmenin en sağlıklı yolu. İşte sabah enerjinizi yükseltecek içecek tarifleri...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sabahları vücudumuzun en ihtiyacı olan şey sıvı tüketimidir. Sıvı tüketiminde ise en sağlıklı besinlerle hazırlanan içeceklerdir. Enerji seviyenizi üst düzeye çıkartacak olan bu içecekler hastalıkları da bertaraf eder. Kış aylarını hastalıksız atlatmanızı destekler. İçeriğindeki besinler sayesinde de sadece hastalıkları değil aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırır. Sağlıklı ve kilo verdiren bu içecek tarifleriniz sizler için derledik.

İŞTE SABAH ENERJİNİZİ YÜKSELTECEK İÇECEK TARİFLERİ

ELMA HAVUÇ KARIŞIMI

1 su bardağı su

1 adet yeşil elma

1 adet havuç

Bir çay kaşığı bal ve tarçın

Elma ve havuçları dilimleyip karıştırıcıya su ile beraber koyun. Smootine kıvamına gelen karışımı bardağa dökün içine bir çay kaşığı bal ve tarçın döküp karıştırın.

ZENCEFİL ZERDEÇAL LİMON

Tam bir vitamin deposu olan bu karışım vücudun ihtiyacı olan her şeyi tek seferde karşılar.

Yarım dilim zencefil

2 dilim zerdeçal

Bir adet zeytin yaprağı

Yarım limon

Bir bardak su

Beyaz yerleri kalacak şekilde limonu kabuklarından ayırın. Akabinde karıştırıcının içine zerdeçal, zencefil ve bir bardak suyu koyun. Püre haline gelen karışıma en son limonu ve zeytin yaprağını ekleyin. Bir kez daha karıştırın. Bardağa boşaltıp tüketin.

MUZ BÖĞÜRTLEN

Yüksek oranda antioksidan içeren böğürtlene ek yüksek oranda muz karışımı tam bir doping ve metabolizma etkilidir.

Bir adet muz

4 tane böğürtlen

Bir çay kaşığı bal

Bir çay kaşığı vanilya tozu

Muzu dörde bölüp karıştırıcıya atın. İçine yarım su bardağı su ilave edin. Akabinde böğürtlenleri de ilave edip bir kez daha karıştırın. En son içine bal ve vanilya tozunu ekleyin. Dilerseniz bir tane ceviz içi de koyabilirsiniz.

Canan Karatay'dan sabah kahvaltısında ağızları sulandıracak tarif! Gün boyu tok tutuyor...