Tam zamanı! Hastalıklara şifa, anneanne usulü, kolay kelle paça çorbası nasıl yapılır?

Kışın dondurucu soğuklarında bedenimizi ısıtan, gribe kalkan oluşturan, bağışıklık ve kemik güçlendiren ''Kelle Paça''nın tam zamanı... Bu sağlıklı ve faydalı çorbayı basit bir şekilde yapabilirsiniz. İşte, geleneksel ve en kolay şekliyle ''Kelle Paça'' çorbası.

aksam.com.tr/Mor Papatya

Havalar soğudu, grip vakaları arttı. Ama önlem almak çok kolay! Hastalıklara şifa, doğal kolajen içeren, sağlık deposu "Kelle Paça" çorbası evde kolaylıkla yapılabilir. Anneanne usulü basit "Kelle Paça" çorbası için zaman kaybetmeden mutfağa girmelisiniz!

KELLE PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 adet kelle

4 adet paça

1 yumurta sarısı

1/2 çay bardağı sirke

2 yemek kaşığı un

7-8 diş sarımsak

Su ve tuz

Hazırlanışı

  1. Kelleyi ve paçaları etleri kendiliğinden ayrılmaya başlayana kadar düdüklü tencerede pişirin. (Tencereye defne yaprağı, 1 soğan ve tane karabiber ekleyebilirsiniz.)
  2. Etleri ayırıp, küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Arzu ederseniz dilin zarını temizleyin ve küp küp doğrayın.
  4. Etlerin tamamını haşlama suyuna ekleyin.
  5. Yumurta sarısı, sirke ve unu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  6. Kaynayan haşlama suyundan bir kepçe alarak yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın.
  7. Ilınan bu karışımı çorbaya ekleyip hızlıca karıştırın.
  8. Ezdiğiniz sarımsakları da ekleyin.
  9. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp tuz ve karabiber ekleyin.
  10. Servis esnasında; ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı sunabilirsiniz. Ayrıca üzerine yağda toz biber yakarak gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

10 adımda mükemmel et pişirme ve sunum nasıl yapılır?

Bir şef gibi yemek tabaklamanın 10 basit yöntemi