Hastalık yüzü göstermeyen lezzet! Sağlıklı yulaflı kurabiye nasıl yapılır?

Beslenmesine dikkat eden ancak abur cubur tüketmeyi de sevenler için bu lezzet tam bir efsane oldu. Bir kaç malzeme ile hazırlanan yulaflı kurabiyenin en büyük sırrı ise hastalık yüzü göstermiyor. Peki sağlıklı yulaflı kurabiye nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltıda daha sağlıklı beslenmek isteyenler için hazırladığımı bu tarife bayılacaksınız. Sadece 3 malzeme ile yapılan ve hafızalara kazınması gereken yulaflı kurabiye tarifi aynı zamanda hastalıklara karşı bağışıklık direncini artırır.

İçeriğindeki malzemeler sayesinde sağlıklı olan yulaflı kurabiye, un içermez. Bu yüzden hem sağlığa hitap eder hem de diyet yapmak isteyenler için ideal bir besindir. Yapımı da bir o kadar kolay olan yulaflı kurabiyedeki tek detay yapım aşamasındaki yulaf miktarıdır.

PEKİ YULAFLI KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı yulaf

100 gram bitter çikolata

1/5 su bardağı ılık süt

Bir çay kaşığı bal

YAPILIŞI

Bir geceden önce yulafın üzerine sütü boşaltın.

Karıştırarak bekletin.

Ertesi gün bitter çikolatayı eritip bal ile beraber içine ilave edin.

İyice yoğurun. Lapa olan hamuru kenarda bekletin.

5 dakika sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Bir yemek kaşığı kadar alıp tepsiye boşaltın.

Ardından 170 derecelik fırına verin.

15 dakika sonra çıkartın servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Yüzde yüz bu reçele aşık oluyorsunuz! Baharatlı domates reçeli nasıl yapılır?