Hastalığa işaret eden 3 dil rengi

Dil rengi hastalık hakkında ipucu verebilir. Bazen beyaz lekeler bazen de aşırı kırmızılık önemli bir hastalık anlamına gelebilir. İşte hastalığa işaret eden 3 dil rengi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ağız sağlığında dilin her rengi başka bir anlam ifade ediyor. Bazen beyaz lekeler bazen de aşırı kırmızılık önemli bir hastalık anlamına gelebilir. Pürüzsüz bir dil ise B3 vitamin eksikliğine işaret.

HASTALIĞA İŞARET EDEN 3 DİL RENGİ

Beyaz dil: Kremsi beyaz lekeler, genellikle ağız sağlığına işaret eder. Mantar enfeksiyonu olabilir. Kazıyarak çıkarılamayan sert, beyaz düz yamalar, ciddi vakalarda lökoplaki adı verilen ve zamanla ağız kanserine dönüşebilen bir durum olabilir. Bu nedenle belirtiler fark edildiğinde hemen bir diş hekimine başvurulmalıdır.

Siyah dil: Aldığınız ilaçtan dolayı dilin rengi koyulaşabilir. İlacı bıraktığınızda leke geçmezse doktora başvurun.

Parlak kırmızı dil: Kırmızı dil genellikle çocuklarda görülen ve kan damarlarının şişmesine neden olan çok ciddi, nadir görülen bir hastalık olan Kawasaki ya da kızıl hastalığının bir belirtisi olabilir. Bununla birlikte, ağzınızdaki ağrının yanı sıra dilinizin pürüzsüz ve kırmızı olduğunu fark ederseniz, bu B3 vitamini eksikliğinin bir işareti olabilir.

DİLDEKİ YANMA HİSSİ NE ANLAMA GELİR?

Dildeki yanma hissini bazen birçok kişide duyarız. Sıcak bir içecekle dilinizi yakmış gibi hissediyorsanız ya da bir metalik tat alıyorsanız bu sinir sorunlarının bir işareti olabilir. Asit reflü ve diyabet gibi diğer durumlar da bu duyguya neden olabilir.