Haşlarken çatlayan yumurta derdine son! Kahvaltı ustalarının sırrı ortaya çıktı: Suyuna 1 kaşık ekleyin

Haşlarken çatlayan yumurta derdine son! Yıllardır mutfaklarda yaşanan “çatlayan yumurta” sorunu, sonunda kahvaltı ustalarının sırrının ortaya çıkmasıyla çözüldü. Sabah sofralarının vazgeçilmezi olan haşlama yumurta, yanlış pişirme teknikleri yüzünden kimi zaman dağılır, kimi zaman istediğiniz kıvama gelmez. Haşlama sırasında suya eklenen 1 kaşık ile hem çatlayan yumurta derdi bitiyor hem de yumurta tam kıvamında oluyor. Üstelik bu malzeme, neredeyse her mutfakta bulunan ve kimsenin bu amaçla kullanmayı akıl etmediği bir ürün.

ELİF ÇARMAN

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan haşlama yumurta, lezzeti kadar kıvamıyla da sofranın en önemli parçalarından biridir. Ancak çatlayan yumurta sorunu, hem görüntüyü hem de tadı olumsuz etkiler. Kahvaltı ustalarının yıllardır kullandıkları yöntemle haşlama sırasında yumurtalar ne çatlıyor ne de kabuğu zor soyuluyor.

HAŞLARKEN ÇATLAYAN YUMURTA DERDİNE SON!

Kahvaltı ustaları, haşlama sırasında suya eklenen karbonatın yumurtanın kabuğunu yumuşattığını ve pişme esnasında oluşan basıncı dengeleyerek çatlayan yumurta problemini ortadan kaldırdığını söylüyor.

KAHVALTI USTALARININ YUMURTA HAŞLAMA SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Karbonat, aynı zamanda haşlama suyunun pH değerini artırarak yumurtanın beyazının dağılmasını engelliyor. Bu basit püf noktası sayesinde haşlama yumurta hem tam kıvamında oluyor hem de kabuğu kolayca soyuluyor.

HAŞLAMA SUYUNA 1 KAŞIK KARBONAT EKLEYİN

Evde denemesi son derece kolay olan bu yöntem, özellikle büyük miktarda yumurta haşlayan restoran ve otellerde uzun süredir uygulanıyor. Artık siz de mutfağınızda kahvaltı ustalarının bu sırrını kullanarak her seferinde kusursuz haşlama yumurta hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, suya 1 kaşık karbonat eklemek ve lezzeti fark etmek.