ELİF ÇARMAN
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan haşlama yumurta, lezzeti kadar kıvamıyla da sofranın en önemli parçalarından biridir. Ancak çatlayan yumurta sorunu, hem görüntüyü hem de tadı olumsuz etkiler. Kahvaltı ustalarının yıllardır kullandıkları yöntemle haşlama sırasında yumurtalar ne çatlıyor ne de kabuğu zor soyuluyor.
Kahvaltı ustaları, haşlama sırasında suya eklenen karbonatın yumurtanın kabuğunu yumuşattığını ve pişme esnasında oluşan basıncı dengeleyerek çatlayan yumurta problemini ortadan kaldırdığını söylüyor.
Karbonat, aynı zamanda haşlama suyunun pH değerini artırarak yumurtanın beyazının dağılmasını engelliyor. Bu basit püf noktası sayesinde haşlama yumurta hem tam kıvamında oluyor hem de kabuğu kolayca soyuluyor.
Evde denemesi son derece kolay olan bu yöntem, özellikle büyük miktarda yumurta haşlayan restoran ve otellerde uzun süredir uygulanıyor. Artık siz de mutfağınızda kahvaltı ustalarının bu sırrını kullanarak her seferinde kusursuz haşlama yumurta hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, suya 1 kaşık karbonat eklemek ve lezzeti fark etmek.