Hilal Çakır
Yumurtaların genellikle 20°C'nin üzerindeki bir ortamda saklanması gerekiyor. Peki ya haşlanmış yumurtalar? Pişirildikten sonra, daha sonra saklamak isterseniz nasıl saklamalısınız?
Yumurtayı kabuklu saklamanın koşulu
Önce oda sıcaklığına soğumalarını bekleyin. Ardından hava geçirmez bir kaba koyun ve orada buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz.
Yumurtayı kabuksuz saklamanın koşulu
Akşam yemeği salatasında haşlanmış yumurta kullanacaksınız yumurtanın kabukları soyulduktan sonra oda sıcaklığına soğumaya bırakın, hava geçirmez bir kaba koyun ve üzerlerini nemli bir bezle örtün. Bir süre buzdolabında bu şekilde bekletecekseniz her gün bezini değiştirmeyi unutmayın. Aksi takdirde, ağzı açık, içi su dolu bir kapta da saklayabilirsiniz. (Suyu her gün değiştirin).
Not: Sert haşlanmış yumurtalar (kabuklu veya soyulmuş) pişirildikten sonraki üç ila dört gün içinde yenmelidir. Pişmiş yumurta sarısı 5 güne kadar bozulmadan kalabilir.