Haşlanmış yumurtayı saklamanın püf noktası! Asla bozulmuyor

Yumurta saklama koşulları hep konuşulur ve mutlaka herkesin kendine has bir yöntemi vardır. Uzmanlar yumurtanın zarına zarar geleceğinden yıkamayı tavsiye etmiyor. Peki, haşlanmış yumurta kabuklu mu kabuksuz mu saklanır? Gelin birlikte göz atalım...

Hilal Çakır

Yumurtaların genellikle 20°C'nin üzerindeki bir ortamda saklanması gerekiyor. Peki ya haşlanmış yumurtalar? Pişirildikten sonra, daha sonra saklamak isterseniz nasıl saklamalısınız?

Yumurtayı kabuklu saklamanın koşulu

Önce oda sıcaklığına soğumalarını bekleyin. Ardından hava geçirmez bir kaba koyun ve orada buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz.

Yumurtayı kabuksuz saklamanın koşulu

Akşam yemeği salatasında haşlanmış yumurta kullanacaksınız yumurtanın kabukları soyulduktan sonra oda sıcaklığına soğumaya bırakın, hava geçirmez bir kaba koyun ve üzerlerini nemli bir bezle örtün. Bir süre buzdolabında bu şekilde bekletecekseniz her gün bezini değiştirmeyi unutmayın. Aksi takdirde, ağzı açık, içi su dolu bir kapta da saklayabilirsiniz. (Suyu her gün değiştirin).

Not: Sert haşlanmış yumurtalar (kabuklu veya soyulmuş) pişirildikten sonraki üç ila dört gün içinde yenmelidir. Pişmiş yumurta sarısı 5 güne kadar bozulmadan kalabilir.