Haşlanmış yumurta hazırlayanlar dikkat: Çatlamasını önleyebiliyor! Ancak bu kadar kolay olabilirdi

Haşlanmış yumurta pek çok insan tarafından hazırlanarak tüketiliyor. Ancak bazı durumlarda hazırlanırken çatladığı görülebilir. Ancak bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, haşlanmış yumurtanın çatlamasını önlemek için, ''ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Okan Kabuk

Haşlanmış yumurtayı birçok kahvaltı sofrasında görmek mümkün oluyor. Çünkü hem sağlıklı hem de lezzetli olarak bilinen haşlanmış yumurta, pratik bir şekilde sofralara çıkartılabiliyor. Ancak bazı durumlarda haşlanma esnasında yumurtanın çatladığı görülebilir. Ayrıca bu durum pek çok insan için can sıkıcı da olabilir.

Haşlanmış yumurta hazırlayanların bazı noktalara dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Çünkü söz konusu noktalar sayesinde, haşlanmış yumurta hazırlanırken çatlaması önlenebiliyor.

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN ÇATLAMASINI ÖNLEYEBİLEN YÖNTEMLER

Haşlanmış yumurta hazırlayan birçok insan, hazırladığı yumurtanın çatlamasını istemez. Bu nedenle yumurtanın çatlamasını önleyebilen noktalara da dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca söz konusu noktalar, ''ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebiliyor. İşte dikkat edilmesi için tavsiye edilen noktalardan bazıları şu şekilde;

Haşlanmış yumurta hazırlamak için yumurtaların hızlı bir şekilde kaynatılması önerilmiyor. Çünkü bu durum yumurtaların çatlaması ile sonuçlanabilir.

Dar bir tencere tercih edilmemeli. Çünkü yumurtalar haşlanırken birbirleri ile çarpışabilir. Bu durumun sonucunda ise çatlama ortaya çıkabilir.

Haşlanmış yumurta hazırlanırken bir miktar tuz veya sirke eklenmesi tavsiye ediliyor. Bu sayede çatlamanın önlenebileceği söyleniyor.