Haşlanmış yumurta hazırlayanlar dikkat! Bu yöntemler saniyeler içinde soyulmasını sağlıyor...

Haşlanmış yumurta pek çok insan tarafından lezzetli ve sağlıklı olduğu düşüncesi ile tüketilebiliyor. Öte yandan haşlanmış yumurta hazırlarken bazı noktalara dikkat edilmesi de tavsiye ediliyor. Çünkü söz konusu noktalar, saniyeler içinde yumurtanın soyulmasını sağlayabiliyor. İşte detaylar…

Haşlanmış yumurta, sağlıklı ve lezzetli olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Sık sık tüketilen haşlanmış yumurta, soyma aşamasında kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Çünkü kaynar sudan alınan yumurtanın soğuması beklenebiliyor. Öte yandan kimi zaman soyulması uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle haşlanmış yumurta hazırlayanların, pratik yöntemlere dikkat etmeleri de tavsiye ediliyor. Çünkü söz konusu yöntemler sayesinde, saniyeler içinde soymak mümkün oluyor.

HAŞLANMIŞ YUMURTA SOYMA YÖNTEMLERİ

Haşlanmış yumurta soymanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler uğraştırıcı olurken, öteki yöntemler daha pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim haşlanmış yumurta soymanın pratik yöntemlerinden bazıları şu şekilde, tuz yöntemi ve soğuk su yöntemi.

Tuz Yöntemi: Yumurtaların haşlandığı kabın içerisine bir miktar tuz eklenirse, saniyeler içinde soyulması sağlanabiliyor.

Soğuk Su Yöntemi: Haşlanmış yumurta sıcak sudan ilk çıkartıldığında el yakabilir. Bu nedenle soyulması zorlaşır. Ancak haşlanmış yumurta sıcak sudan çıkartıldığında soğuk suyun altında 2-3 saniye bekletilirse, soğuyacağından dolayı saniyeler içinde hızlıca soyulabilir.