Haşlanmış patates soymanın pratik yolu! Saniyeler içerisinde kabuklar soyulabiliyor

Haşlanmış patatesleri soymak pek çok insan için uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle kabukları soymanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, haşlanmış patateslerin kolayca soyulmasına yardımcı olabiliyor. İşte detaylar…

Haşlanmış patates soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Ayrıca fazla sayıda patatesi soymak, daha da zor olabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilecek bazı pratik yollar, haşlanmış patates soymayı oldukça kolaylaştırabiliyor.

HAŞLANMIŞ PATATES SOYMANIN PRATİK YOLU

Haşlanmış patates soymanın pratik birçok yolu bulunuyor. Ancak en kolay yöntemlerden biri şu şekilde gerçekleşiyor;

Haşlanmış patatesleri soymadan önce, soğuması beklenir. Bu sayede yanma riski de azalır. Akabinde haşlanmış patatesler bıçak kullanmadan hafifçe bastırılarak veya bir spatula yardımıyla kolayca soyulabilir. Bu işlem için tencereden çıkartılan patatesler düz bir zemine yerleştirilir ve spatula ya da benzer bir alet ile hafifçe ezilir. Bu işlem sayesinde patates kabuklarının iç yüzeyden ayrılması kolaylaşabilir. Bu sayede patatesler pratik bir şekilde soyulabilir.

Not: Haşlanmış patateslerin soğumasını beklemek yerine, soğuk suyun altına tutmak da tercih edilebilir. Bu sayede haşlanmış patatesler hızlı bir şekilde soğuyabilir. Akabinde kabukları kolayca soyulabilir.