Haşlama yumurtaya bunu ekleyin! Kabuğu kendiliğinden soyuluyor, asla çatlamıyor

Protein canavarı olan yumurtanın en sağlıklı formlarından biri haşlamadır. Yumurtanın kısa sürede haşlanması ve kabuklarının kendiliğinden soyulması için yapmanız gereken tek şeyi sizler için derledik. İşte detaylar...

Yumurta haşlarken aniden çatlama yaşanabiliyor. Bu can sıkıcı durumu engellemenin ise bir yolu var. Peki nedir? İşte yanıtı...

Ancak yumurta haşlama ve kabuk soyarken yaşanan zorluklar, keyifli kahvaltı anlarını gölgeleyebilir.

Neyse ki, bu sorunları çözmek için birkaç basit yöntem mevcut.

Haşlama yumurta hazırlamanın püf noktalarından biri, yumurtaları taze tutmaktan geçer.

Kabuklarını daha rahat soyabilmek için ise yumurta suyuna mutlaka bunu ekleyin!

Haşlanmış yumurtanın suyuna kürdan ekleyin!

Yumurta haşlarken suyuna 1 adet kürdan ekleyin. Haşlama suyuna atacağınız kürdan, hem yumurtanın çatlamadan pişmesini sağlar hem de kolayca soyulmasına yardımcı olur.

Haşlanmış yumurtanın faydaları

Yüksek protein, vitamin ve mineral içerir.

Kas gelişimini destekler.

Beyin fonksiyonlarını korur ve karaciğer yağlanmasını azaltır.