Harika bir tasarruf önerisi: Portakal kabuklarını şişeye doldurun

Portakal en sevilen kış meyvelerinden biri. Hepimiz portakalı C vitamini deposu diye biliyoruz. Fakat bunun yanında portakal paradan da tasarruf ettirebilir. İşte portakallı tasarrufun püf noktaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Temizlik ürünlerine, oda kokularına ve parfümlere çok para harcıyoruz. Zararları da yanımıza kâr kalıyor. Peki, tüm bunlardan portakalla tasarruf edebileceğinizi biliyor musunuz?

Kışın vitamin zengini portakal aynı zamanda paradan yana tasarruf yaptıran bir meyve. Ekonomik açıdan kârlı olmak için portakal kabuklarını kullanabilirsiniz. Bu haberimizde portakalı geri dönüştürerek paradan tasarruf etmeyi öğreneceksiniz. Sağlığınıza zarar verebilecek endüstriyel temizlik ürünlerine yatırım yapmak yerine portakal kabuklarıyla evi temizleyebilirsiniz.

PORTAKAL KABUKLARINI SİRKEYLE KARIŞTIRIN

Portakal kabuklarını iç mekanınız için doğal bir temizleyici olarak geri dönüştürebilirsiniz. Portakal kabuklarının temizleme, dezenfekte etme ve kireç çözücü özellikleri var.

Öncelikle hava geçirmez bir şişe veya kavanoz, beyaz sirke ve portakal kabukları alın.

Portakal kabuklarını şişeye koyun ve içini beyaz sirkeyle doldurun.

Daha sonra karışımın yaklaşık iki hafta yumuşamasını bekleyin. Bu sürenin sonunda kabı açın, portakal kabuklarını süzün. Sonra kullanmak üzere bir kenara koyun.

Daha sonra portakalla ıslatılmış sirkeyi suyla seyreltin.

Yüzde 50 su ve yüzde 50 sirkeden oluşan bir karışım olmalı.

Karışımı bir sprey şişesine koyun ve banyonuzu, mutfağınızı ve hatta oturma odanızı temizlemek için temizleyici olarak kullanın. Bu doğal ürün aynı zamanda kireçle lekelenmiş tezgahlarınızı, lavabolarınızı ve diğer mutfak eşyalarınızı iyice temizlemenizi sağlayacaktır.

PORTAKAL KABUĞUNUN KULLANIM ALANLARI

Portakal kabuklarını doğal bir koku giderici olarak kullanabilirsiniz.

Buzdolabınızda veya hoş olmayan kokuların olduğu yerlerde saklayabilirsiniz. Bu, iç mekanınızın bu alanlarının ve odalarının kokularının giderilmesine ve parfümlenmesine yardımcı olacaktır. Bunu yapmak için portakal kabuklarınızın içine bir çay kaşığı karbonat dökün, böylece kötü kokuları daha iyi absorbe edebilirler. Ayrıca çöp kutunuzun dibine, ayakkabılarınızın içine veya dolaba da yerleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için bu narenciyenin kabuklarını küçük bir bez torbaya koyun. Bu çözüm aynı zamanda kıyafet güvelerinden de kurtulabilir.

Portakal kabuklarını salatalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

Çamaşırlar için mükemmel yumuşatıcı: Defne yaprağı